Ανεπανάληπτη γιορτή ο «Νυχτερινός», έγινε η νύχτα μέρα στη Θεσσαλονίκη! [φώτο] [video]

21.000 χαμόγελα και η ενέργεια της Protergia φώτισαν τη Θεσσαλονίκη, στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας. Την ωραιότερη δρομική εμπειρία της ζωής τους έζησαν περισσότεροι από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας, από 12 έως 95 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα μείνει αξέχαστος για τα ρεκόρ που τον συνόδευσαν, αλλά ακόμα περισσότερο για τις συγκινήσεις που πρόσφερε στους συμμετέχοντες!

Πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, που προσέφερε η παρουσία έξι σχημάτων ζωντανής μουσικής και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών. Η υψηλών προδιαγραφών διαδρομή, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα ήταν τα στοιχεία που προσέδωσαν ξεχωριστή απόλαυση στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν το προσωπικό τους ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας έσπασε για άλλη μια χρονιά κάθε ρεκόρ: Οι δρομείς που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους έφτασαν τελικά τους 20.667 (4.067 εγγεγραμμένοι στον Ημιμαραθώνιο και 16.600 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.), ενώ εκκίνηση πήραν 20.036 δρομείς που παρέλαβαν τον εξοπλισμό τους από το Κέντρο Εγγραφών (3.886 συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και 16.150 στο Δρόμο 5.000 μ.). Σε όλους αυτούς προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι συμμετέχοντες, αφού οι καλές καιρικές συνθήκες ώθησαν πολλούς ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, να τρέξουν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό.


Παράλληλα, νέο εντυπωσιακό ρεκόρ σημειώθηκε και στον αριθμό των εκπροσωπούμενων χωρών, αφού στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από 61 χώρες και πέντε ηπείρους (Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Δανία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κούβα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Μπουρούντι, Νιγηρία, Νορβηγία, Ν. Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουδάν, Σουηδία, Συρία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Χιλή).

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε με τη δύση του ήλιου στις 18:45, από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στο Λευκό Πύργο.
Νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 1 ώρα 09:52, αφήνοντας πίσω του τον Μιχάλη Παρμάκη του διοργανωτή συλλόγου Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων (1 ώρα 10:55), ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα μετά τον τερματισμό του, αφού πριν από λίγους μήνες είχε περάσει μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Γρίβας, με χρόνο 1 ώρα 11:22.
Στην κατηγορία των γυναικών, η Σόνια Τσεκίνι θριάμβευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με επίδοση 1 ώρα 21:45, με δεύτερη τη νικήτρια του 1ου «Νυχτερινού» του 2012 Βίκυ Καραγεωργάκη (1 ώρα 22:53) και τρίτη την Ειρήνη Μιχαλά (1 ώρα 27:34).

Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. ξεκίνησε στις 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο με εντυπωσιακό τρόπο, αφού την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μαζί με τους Παραολυμπιονίκες μας του Ρίο Θανάση Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Σενικίδη, Δημήτρη Ζησίδη, Πασχάλη Κουλούμογλου, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Μπακοχρήστο και Βαλασία Κυργιοβανάκη.

Την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο πέρασε πρώτος ο Ιάσων Ιωαννίδης (14:52), επαναλαμβάνοντας την αντίστοιχη επιτυχία του 2014. Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Θανάσης Παγουνάδης (15:13) και ο Στυλιανός Φιλάι (15:25).
Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων ήταν η καταξιωμένη 48χρονη Ιταλίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Μαρκόνι, που πρώτευσε με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ αγώνων (16:53), αφήνοντας δεύτερη τη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (17:35) και τρίτη την Κατερίνα Δόβρου (17:48).


πηγή κειμένου  thessalonikihalfmarathon.org/

Δείτε φωτορεπορτάζ και video του avatonpress.gr 













Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!