Η Yahoo παρακολουθούσε emails πελατών της, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες

Όπως αποκάλυψαν οι δύο πρώην υπάλληλοι της Yahoo, ένας ακόμη συνάδελφός τους γνώριζε για το σχετικό λογισμικό, που "σκάναρε" τα emails, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο, το τι ακριβώς αναζητούσαν από την εταιρεία.

Οι πρώην εργαζόμενοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν, πως είχε ζητηθεί από τη Yahoo, να ψάχνει για συγκεκριμένο συνδυασμό λέξεων και χαρακτήρων, πράγμα που σημαίνει, ότι θα μπορούσε να αναφέρεται σε ένα επισυναπτόμενο αρχείο ή μία φράση.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση αμερικανικής διαδικτυακής εταιρείας, που συμμορφώνεται στις απαιτήσεις των μυστικών υπηρεσιών, ώστε να γίνεται έλεγχος στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών της.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση της Marissa Mayer να υπακούσει στις οδηγίες των μυστικών υπηρεσιών, οδήγησε στην αποχώρηση του Alex Stamos, τότε υπεύθυνου για την ασφάλεια των πληροφοριών της εταιρείας και νυν επικεφαλής της αντίστοιχης θέσης, στη Facebook.

"Η Yahoo είναι μία εταιρεία, που τηρεί τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την αποκάλυψη.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!