Στη φυλακή 11 άτομα για τη 'μαφία των Ρομά'

Συγκεκριμένα, 11 από τους κατηγορούμενους οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Οι υπόλοιποι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι, εκ των οποίων μόνο ένας δεν έλαβε κανένα περιοριστικό όρο.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον των ανακριτών Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα κατά περίσταση για τα αδικήματα της συμμετοχής στις δυο συνδεόμενες μεταξύ τους εγκληματικές οργανώσεις, που τα μέλη της είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες ληστείες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με προτίμηση τα σπίτια επωνύμων και εύπορων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση.

Την Τρίτη, ενώπιον των ανακριτών έχουν κληθεί να απολογηθούν ακόμη 21 άτομα που φέρεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα ανάμεσά τους και ο γνωστός γόνος επιχειρηματία που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

"Η απρόσκοπτη, μακροχρόνια και έντονα αποτελεσματική δράση τους προσέδωσε στις υπό εξέταση εγκληματικές οργανώσεις εξαιρετική φήμη στον χώρο του υποκόσμου με αποτέλεσμα ετερόκλητα κακοποιά στοιχεία να προσεγγίσουν μέλη τους προσφέροντας με το αζημίωτο πληροφορίας για πιθανούς στόχους" σημείωναν πριν από μερικές ημέρες, οι αστυνομικές αρχές περιγράφοντας μία οργάνωση που δρούσε από το 2015 και έχει στο ενεργητικό της διαρρήξει κατοικίες, με θύματα -μεταξύ άλλων- την τραγουδίστρια Άννα Βίσση και τη δημοσιογράφο Λίζα Δουκακάρου.

Όπως είχε αποκαλυφθεί από την πρώτη στιγμή από τις αστυνομικές αρχές, δύο ήταν οι κεντρικές εγκληματικές οργανώσεις είχαν τουλάχιστον 5 υποομάδες. Η δεύτερη είχε έδρα την βίλα του δεύτερου Ρομά Αρχηγού στον Ασπρόπυργο, επίσης ηχηρού ονόματος, στο υπόγειο του οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, φύλλα χρυσού και 120 κιλά ασήμι σε ράβδους...

Κεντρικό ρόλο είχε και ο πασίγνωστος επιχειρηματίας από τον χώρο των ενδυμάτων, γνωστός και από την επεισοδιακή σχέση που είχε με γνωστό μοντέλο, όπου είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την αδερφή της. Αυτός ήταν ο βασικός κλεπταποδόχος των πιο σπουδαίων δαχτυλιδιών, κοσμημάτων και ρολογιών τα οποία μεταπωλούσε σε επίσης πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου, το οποίο “εμπορεύεται” μεταχειρισμένα ρόλεξ κλπ. που πουλάει σε χαμηλότερες τιμές. Αυτά στην πραγματικότητα λοιπόν ήταν κλοπιμαία και πολλά από αυτά “ανακυκλώνονταν” στα σαλόνια της... “καλής κοινωνίας”.

Η Μαφία είχε αναπτύξει όπως όλες οι εγκληματικές οργανώσεις και ένα δικό της “λεξιλόγιο”, όλοι έφεραν κωδικά ονόματα και συνήθιζαν να συνεννοούνται σε διαλέκτους Ρομά για να δυσκολεύουν τις Αρχές στην παρακολούθηση, οι οποίες χρειάστηκε να αποτανθούν σε άλλους Ρομά για να μεταφράσουν πολλές από αυτές τις συνομιλίες. Η διάρρηξη είχε την κωδική ονομασία “πάμε να παίξουμε ένα 5x5”.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες δεν αρκούνταν μόνο στο να αδειάσουν χρηματοκιβώτια στα σπίτια των θυμάτων αλλά συνήθιζαν πριν φύγουν να κάνουν βανδαλισμούς, δίχως λόγο μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν... Για παράδειγμα βούλωναν νεροχύτες και άνοιγαν τέρμα τις βρύσες και έτσι πλημμύριζαν τα σπίτια που είχαν “χτυπήσει”, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες ζημιές στο πέρασμά τους.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!