Εντάλματα σύλληψης για 137 πανεπιστημιακούς στην Τουρκία

Εντάλματα σύλληψης για 137 πανεπιστημιακούς εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, καθώς θεωρούν ότι είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, όπως μετέδωσε το CNN Turk.


Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία έχει συλλάβει επισήμως περισσότερα από 37.000 άτομα και έχει ήδη απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικούς και άλλους στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου επιχείρησης καταστολής. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι απομακρύνει υποστηρικτές του Γκιουλέν, ο οποίος έχει «αυτοεξοριστεί» στις ΗΠΑ από το 1999, αναφέρει το Reuters.


Μεταξύ των τελευταίων υπόπτων, 31 έχουν ήδη συλληφθεί και ακόμη 22 πιστεύεται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, σύμφωνα με το CNN Turk, το οποίο επικαλείται την εισαγγελία της Άγκυρας. Η έκταση της καταστολής έχει προκαλέσει ανησυχίες σε οργανώσεις για τα δικαιώματα και ορισμένους δυτικούς συμμάχους.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!