Σύλλογος Γονέων 2ου Εργαστηρίου Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης (2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ): ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο μας.


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Εργαστηρίου Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης (2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Πυλαίας Θεσσαλονίκης.
17ης Νοέμβρη αρ. 83, Τέρμα Κωνσταντινουπολίτικα
 Τηλέφωνο: 6972 976 517,  2310 945707 
Φαξ:2310945707
 
                                                       
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
η μεταφορά των μαθητών από
και προς το σχολείο μας.
           Το σχολείο μας είναι από τις πλέον ευαίσθητες και υψηλού ενδιαφέροντος σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης και τούτο διότι:
1ον ) έχει εγγεγραμμένα 54 παιδιά ( στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία) εκ των οποίων:
α) τα 40 παιδιά δεν δύνανται με κανέναν τρόπο να αυτοεξυπηρετηθούν ακόμη και στις στοιχειωδέστερες ανάγκες τους,
β) τα 19  εξ αυτών δεν δύνανται καν να μετακινηθούν αυτοδυνάμως, καθώς ευρίσκονται καθηλωμένα σε αναπηρικό αμαξίδιο,
γ) όλα τα παιδιά είναι ΑΜΕΑ και τα περισσότερα με σοβαρή νοητική υστέρηση.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η μεταφορά τους από και προς τις εγκαταστάσεις του σχολείου μας είναι ζωτικής σημασίας, διότι η μετακίνησή τους με τις ίδιες δυνάμεις ή με τα συνήθη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι ανέφικτη.
           Παρά ταύτα, για μία ακόμη σχολική χρονιά, οι μαθητές του σχολείου μας κατέστησαν όμηροι,  μεταξύ λεωφορειαρχών, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Υπουργείου Οικονομικών, που ευθύνονται είτε με την έγκαιρη εξόφληση των οφειλών προηγουμένων ετών προς τους λεωφορειούχους, είτε με την καθυστέρηση σύναψης των νέων συμβάσεων με αυτούς.
           Επειδή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  αδρανεί να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης των νέων συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές από και προς το σχολείο, με αποτέλεσμα όσα λεωφορεία έχουν δρομολογηθεί  είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους μαθητές, διότι προς το παρόν δεν καλύπτονται νομικά.
 Μάλιστα, οι αρμόδιοι της Περιφέρειας στις σχετικές διαμαρτυρίες των γονέων απαντούν με δικές τους «διαμαρτυρίες» ότι τους ενοχλούμε και ότι το ζήτημα θα επιλυθεί  χωρίς να χρειάζονται οι δικές μας υποδείξεις.
           Επειδή το κατεπείγον της υποθέσεως είναι προφανές, καθώς οι μαθητές του σχολείου μας προβλέπεται ότι θα στερηθούν εντελώς της δυνατότητος μεταφοράς τους στην σχολική μας μονάδα, και είναι άγνωστο πότε η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στην δημοσιοποίηση του προβλήματος το οποίο απασχολεί και ταλαιπωρεί εκατοντάδες οικογένειες.
                                                                                  
                                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ –ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΟΥ
   ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΡ.99, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!