Προϋπολογισμός 2017: Κατατέθηκε στη Βουλή - Νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων

Νέα βάρη στους φορολογούμενους φέρνει ο προϋπολογισμός 2017.

Άγνωστο παραμένει αν τελικά έγινε ο γάμος.
Ένα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στη κάμερα κατά την διάρκεια ενός αγώνα δρόμου του Πανεπιστημίου Gwynedd Mercy College της Πενσιλβάνιας…
Ο εγκέφαλός σου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σας τροφοδοτεί με πληροφορίες για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή…
Αφού προσγειώθηκαν με ασφάλεια πήγαν να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους σε ένα μπαρ.
Η τακτική σωματική άσκηση, τα μικρά και συχνά γεύματα αλλά και ο επαρκής ύπνος παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του…
Η μελιτζάνα, με την ιδιαίτερη γεύση της, μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Σίγουρα δεν είναι όπως τη θυμόμασταν
Με αφορμή τα σεξουαλικά όνειρα και τι σημαίνουν, η Ελένη Μενεγάκη τόνισε ότι επηρεάζεται γενικά από αυτά και δεν θα…

Ο νέος προϋπολογισμός θα προσθέσει στους Έλληνες που έχουν «γονατίσει» από τη φτώχεια και τις περικοπές νέα βάρη ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, προβλέπεται υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ, ενώ ο μνημονιακός στόχος είναι στο 1,75, πράγμα που δείχνει ότι η κυβέρνηση σηκώνει ψηλά τον πήχη.

Το πρωτογενές πλεόνασμα τίθεται ψηλά προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων, τον οποίο η κυβέρνηση υπέγραψε στο Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016.

Η ανησυχία της κυβέρνησης είναι μήπως η Eurostat αμφισβητήσει το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και βρεθεί προ της ενεργοποίησης του «κόφτη».

Ο πρϋπολογισμός κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου για τέσσερις συνεδριάσεις.

Η συζήτηση του στην Ολομέλεια θα αρχίσει την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 του μηνός, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!