24 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση της Public Issue που πριν μερικές εβδομάδες διέκοψε την συνεργασία της με την εφημερίδα «ΑΥΓΗ», αποτελεί «ηχηρό» ράπισμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας φαίνεται πως πιάνει το 18% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής στην τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, ενώ οι ΑΝΕΛ με 2% μένουν εκτός Βουλής!

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει απειλητικά δείχνοντας δυναμική όχι μόνο να ανατρέψει τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση, αλλά και να απειλήσει ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ψηλά στην δημοφιλία είναι και η Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής:

ΝΔ: 42%

ΣΥΡΙΖΑ: 18%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 8%

Χρυσή Αυγή: 8%

ΚΚΕ: 7,5%

Ποτάμι: 2,5%

Πλεύση Ελευθερίας 2,5%

ΑΝΕΛ: 2%

Ένωση Κεντρώων: 2%

12

Αναλυτικά η ελάχιστη και μέγιστη εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων:

13

 

 

«Κόλαφος» ωστόσο αποτελεί για τον Αλέξη Τσίπρα και το ποσοστό του στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών, αφού αναδεικνύεται 6ος σε δημοφιλία, ενώ ο Πάνος Καμμένος 7ος, την ίδια στιγμή, που μετά τον πρώτο Κυριάκο Μητσοτάκη, «σκαρφαλώνει» στη δεύτερη θέση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

7

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 42% και ακολουθεί ο… κανένας με 35% και μετά ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.

8

Ακόμη και τα επιμέρους στοιχεία είναι αρνητικά για την κυβέρνηση τόσο αναφορικά με την κατεύθυνση της χώρας, αφού το 89% εκτιμά ότι οδεύει σε λάθος κατεύθυνση.

3

4

5

6

9

10

11

Πηγή: thecaller.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!