Στόχος η συμφωνία για χρέος και αξιολόγηση στις 28 Νοεμβρίου

«Στόχος μας είναι στο Euroworking Group της 28ης Νοεμβρίου να έχουμε ολοκληρώσει όσα πρέπει να κάνουμε, ώστε να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές ότι υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Επιτυχία για την ελληνική πλευρά θα είναι στις 5 Δεκεμβρίου να συμφωνήσουν όλοι, ότι η δεύτερη αξιολόγηση τελείωσε και να αρχίσει η συζήτηση για να δημιουργηθεί ο καθαρός διάδρομος για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα», είπε ο έλληνας αξιωματούχος σημειώνοντας ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση συμφώνησαν όλοι σε ένα σχεδιασμό για την Ελλάδα η οποία προβλέπει.

- Την εκτέλεση των βραχυπρόθεσμών μέτρων για το χρέος που έχει ήδη ανακοινώσει στην γενικές του αρχές ο ΕΜΣ , τα οποία σύμφωνα με τον έλληνα αξιωματούχο μπορούν να διευρυνθούν ως προς την επίδραση τους .

- Την ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αφού πρώτα έχει πιστοποιήσει την μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους με νέα ειδική έκθεση βιωσιμότητας πριν το τέλος του χρόνου όπου διαβεβαίωσε χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου κ. Πωλ Τόμσεν το Eurogroup

- Την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσωτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017

- Δοκιμαστικές εκδόσεις ομολόγων ( πιιθανώς διάρκειας 3 ή πέντε ετών ) μέσα στο 2017

- Οριστικοποίηση των μεσοπρόθεσμών μέτρων για το χρέος μετά το πρώτο εξάμηνο του 2018 και οριστική έξοδος για δανεισμό από τις αγορές

Η κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για συμφωνία όλων των πλευρών σε αυτήν την στρατηγική και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα είναι τελικά πιο ουσιαστικά από ό,τι αναμενόταν.

«Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα είναι για πέντε χρόνια, θα αφορούν σε συνδυασμό από σταθερά επιτόκια, περιόδους χάριτος και ωριμάνσεις που συνδέονται με τη βιωσιμότητα του χρέους. Εκεί τίθεται και το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, το ύψος των οποίων δεν έχει καθοριστεί… Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ωστόσο, είναι πιο φιλόδοξα από ό,τι ήταν τον περασμένο Μάιο κατέληξε το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!