Προσφυγικό: Στις 5.511 οι μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σε 5.511 ανέρχονται οι πρόσφυγες οι οποίοι έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ 7.961 υποθέσεις βρίσκονται σε αναμονή διάθεσης νέων θέσεων μετεγκατάστασης από τα μετέχοντα στο πρόγραμμα κράτη, ένα χρόνο μετά από την έναρξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου, συνολικά 15.384 πρόσωπα, τα οποία έχουν υποστεί δίωξη στη χώρα καταγωγής τους και έκτοτε βρίσκονται σε συνθήκες προσωρινότητας και ανασφάλειας, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης. 

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση και προτεραιοποίηση των ευάλωτων και ευπαθών περιπτώσεων, με έμφαση στην διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών και ιδιαίτερα των ασυνόδευτων ανηλίκων. 

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, παραμένουν σημαντικές οι προκλήσεις και οι δυσχέρειες στην υλοποίηση του προγράμματος.

Κατά την Υπηρεσία Ασύλου, επιτακτική παραμένει η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας, καθώς παρά την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και τις επανειλημμένες προτροπές προς τα κράτη - μέλη για εντατικοποίηση των ρυθμών μετεγκατάστασης, η υλοποίηση του κοινού ευρωπαϊκού στόχου φαντάζει μακρινή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!