Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

ΥΠΟΙΚ: Το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου... ΔΕΝ αλλάζει!

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος των συναντήσεων με τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, επιβεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν αλλάζει.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπήρξε σύγκλιση και σημαντική πρόοδος σε αρκετά θέματα. Τις επόμενες ημέρες τα τεχνικά κλιμάκια θα κλείσουν το δημοσιονομικό του 2018, στο οποίο σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος, καθώς και την ενέργεια. Έκλεισε το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για το οποίο δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές -απομένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες.

Οι συζητήσεις για το εργασιακό θα συνεχιστούν. Πριν από το EWG της ερχόμενης Δευτέρας θα γίνει τηλεδιάσκεψη.

Όσον αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η θέση της κυβέρνησης παραμένει. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 και 2020 πρέπει να συζητηθεί στο Eurogroup γιατί είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: του χρέους. Πρέπει, λοιπόν, να συζητηθούν πλεονάσματα και χρέος.


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας