Απειλείται με ακρωτηριασμό 5χρονο κορίτσι – Η μηνιγγίτιδα εξελίχθηκε σε σηψαιμία

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube!
Νέα «φωτιά» στα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της υποψήφιας Προέδρου, Χίλαρι Κλίντον, βάζει νέο βίντεο την ώρα που…
Αναστάτωση επικράτησε στην καμπίνα ενός αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Τορεόν – Μέξικο Σίτι.
Η Βάσω Λασκαράκη μιλά για το… καλοκαίρι που πέρασε και το ταξίδι με την κόρη της. 
Μέσα σε κλίμα βαρύ πένθους και θλίψης αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί τη σύζυγο του Γιώργου Κατσαρού.
Ένα ποστ της Χρυσηίδας Δημουλίδου ήταν αρκετό για την ομάδα της εκπομπής «Ξαναδέστε τους» ώστε να αρχίσουν το... τρολάρισμα.
Γιατί μας στήνουν; Τι κάνουν τόση ώρα στο μπάνιο; Γιατί φοβούνται τους φίλους μας;

Το 5χρονο κορίτσι είχε νοσηλευτεί στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, καθώς διαγνώσθηκε με μηνιγγίτιδα, η οποία εντός 24ώρου εξελίχθηκε σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Το παιδί μεταφέρθηκε στις 12 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι και σήμερα.

Η μηνιγγίτιδα τύπου Β έχει προκαλέσει εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων της μικρής, καθιστώντας τη χειρουργική επέμβαση απαραίτητη.

Το κρούσμα εκδηλώθηκε σε νηπιαγωγείο του Καματερού που συστεγάζεται με Δημοτικό σχολείο. Οι γονείς ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις των σχολείων και για λόγους πρόληψης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για μία ημέρα εξαιτίας του περιστατικού.

Το περιστατικό καταδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η νόσος, με ύπουλα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της απλής γρίπης. Τέτοιες δυσάρεστες συγκυρίες αναδεικνύουν επίσης τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού, τονίζουν με έμφαση οι επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα παρέχεται εμβολιαστική κάλυψη για τη μηνιγγίτιδα με εξαίρεση τη μηνιγγίτιδα τύπου Β, η οποία αποτελεί και μια από τις πλέον επικίνδυνες καθώς εξελίσσεται ραγδαία και μπορεί να προκαλέσει από χρόνια αναπηρία έως και θάνατο.

Την ένταξη του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών έχουν ζητήσει οι παιδίατροι της Αττικής, με επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως επισημαίνουν, παρότι τα τελευταία χρόνια η επίπτωση της μηνιγγίτιδας έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην εκτεταμένη εφαρμογή των εμβολιασμών έναντι των οροομάδων C, A,W και Y, ωστόσο η κύρια αιτία μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας παραμένει η οροομάδα Β (έναντι της οποίας γίνεται το εμβόλιο) καθώς ευθύνεται για το 86,6% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα. Η πρόληψη, μέσω εμβολιασμού, συνιστά τη βασική άμυνα απέναντι στη νόσο, αλλά το εμβόλιο παραμένει εκτός Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, λόγω σταθερά χαμηλής επιδημιολογίας. Οι παιδίατροι υπογραμμίζουν πως η πολύ σοβαρή επιβάρυνση της υγείας που προκαλείται από τη μηνιγγίτιδα δεν μπορεί να μετριέται μόνο με βάση τον αριθμό των περιστατικών και ζητούν από τους αρμοδίους ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών αλλά και ξεκάθαρες συστάσεις για τη χορήγησή του από την πολιτεία προς τους γιατρούς.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!