Σάββας Αναστασιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ποτέ δεν συναίνεσε και δεν στήριξε καμία ανεξάρτητη αρχή

                                                         
Θεσσαλονίκη  11  Νοεμβρίου 2016 

                     
                                                ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ


Σάββας Αναστασιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ποτέ δεν συναίνεσε και δεν στήριξε  καμία ανεξάρτητη αρχή

Συνέντευξη του Βουλευτή Ν.Δ.  Σάββα Αναστασιάδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, fm 95,3, και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μπαντέ (11.11.2016)

«Η διγλωσσία της κυβέρνησης και των κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν το μαύρο, άσπρο και την ήττα , νίκη είναι γνωστή. Είναι γεγονός ότι στη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η κυβέρνηση έκανε πίσω σε όλα, και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Πήρε πίσω και τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ακόμη και τη σύνθεση του ΕΣΡ, για την οποία μέχρι προχθές δεν συμφωνούσε», δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης fm 95,3 ο Βουλευτής της Ν.Δ.  Σάββας Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η Ν.Δ. είναι σταθερά υπέρ των ανεξάρτητων αρχών,  συμπληρώνοντας: «Αυτή ήταν  η επιδίωξη από την αρχή και η προτροπή της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή να λειτουργούν στα πλαίσια του συντάγματος με τις αρμοδιότητες που έχουν. Και ο λόγος που δεν είχε συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ,  ήταν γιατί ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση, με νόμο αφαίρεσαν τις αρμοδιότητές του και τις  έδωσαν στον κ. Παππά »
«Όταν λοιπόν το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο επιστρέψανε οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Υπήρχε ένα θέμα με τον αριθμό των αδειών. Χθες όμως ο Πρόεδρος της Βουλής  κ. Βούτσης , αλλά έμμεσα και ο κ. Παππάς δήλωσαν ότι και σε αυτό το θέμα, θα υπάρξει μία ανοχή και θα είναι περισσότερες οι άδειες», υπογράμμισε ο Βουλευτής , σημειώνοντας πως,
«Μετά από αυτή τη δήλωση , αφού η κυβέρνηση ήρθε στις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας και επανήλθε στην τάξη και την συνταγματικότητα, αφού συναινέσανε και στο πρόσωπο που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία τον κ.  Αθανάσιο Κουτρομάνο, γνωστό, έμπειρο και άξιο δικαστικό , βεβαίως και

συναίνεσε  και συγκροτήθηκε το ΕΣΡ, μετά από πολλά χρόνια. Βεβαίως εδώ πρέπει να επισημάνουμε το εξής , για να μην ξεχνάμε.Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ποτέ, μα ποτέ δεν συναίνεσε και δεν στήριξε  καμία ανεξάρτητη αρχή. Εμείς συναινέσαμε στις τέσσερις προηγούμενες και στην χθεσινή συγκρότηση του ΕΣΡ.
Αναφορικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ ο κ. Αναστασιάδης  είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Μου προκάλεσε εντύπωση , όταν έβλεπα την ημέρα της εκλογής του κ. Τράμπ  κυβερνητικά στελέχη να επιτίθενται  εναντίων της εκλογής  του και να αμφισβητούν εμμέσως ή να μην αποδέχονται τη βούληση του Αμερικανικού λαού, αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκράτες»
« Εμείς έχουμε με τις ΗΠΑ παραδοσιακές σχέσεις και δεσμούς φιλίας , και οφείλουμε να τις ενισχύσουμε με τον νέο Πρόεδρο. Άλλωστε μαθαίνουμε ότι θα έχει και τρεις συμβούλους Ελληνικής καταγωγής και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Θα παρότρυνα την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους,  να αποδεχθούν τη νίκη του Τράμπ στις ΗΠΑ, και να κοιτάξουν να δημιουργήσουν διαύλους επικοινωνίας , διπλωματικούς διαύλους, διότι έτσι πρέπει να  κάνει μία σοβαρή κυβέρνηση που θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Χώρας της», κατέληξε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!