Βενιζέλος-Διαμαντοπούλου διοργάνωσαν κοινή εκδήλωση για την Παιδεία

Δύο think tank της Κεντροαριστεράς, συναντήθηκαν σε εκδήλωση με θέμα την Παιδεία: Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη της Αννας Διαμαντοπούλου και το e-kyklos Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση του Ευ. Βενιζέλου.

Η εκδήλωση έγινε την Τρίτη (22/11) το ξενοδοχείο Royal Olympic με θέμα: «Παιδεία και Ανάπτυξη».

«Και καλά, εγώ, εντάξει, είμαι tank. Αλλά να είσαι και εσύ;» είπε χαριτολογώντας ο Ευ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην Αννα Διαμαντοπούλου η οποία απάντησε με ατάκα: «Εγώ είμαι το think και εσύ είσαι το tank».

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε καλά λόγια να πει για την πρώην υπουργό. Οπως είπε «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί συνδιοργανώτρια της σημερινής βραδιάς είναι η Άννα Διαμαντοπούλου την οποία με την ευκαιρία θα ήθελα να την τιμήσω και να την ευχαριστήσω γιατί συνέδεσε με αποφασιστικότητα, με εκσυγχρονιστική πεποίθηση ,το όνομά της με έναν νόμο για την  τριτοβάθμια εκπαίδευση που πέρα από το ουσιαστικό του περιεχόμενο για την  διάσωση και την αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, έχει αποκτήσει πια και έναν συμβολικό χαρακτήρα».

«Πιστεύω ότι το μη κρατικό πανεπιστήμιο θα δώσει κίνητρα επιβίωσης και στο δημόσιο πανεπιστήμιο πλέον, ιδίως στο ερευνητικό πανεπιστήμιο στη χώρα μας. Άλλωστε η παλιά συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου πια μετά τη νομολογία και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά τις εξελίξεις σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια είπε: Αυτό που μας απασχολεί ως δίπολο "παιδεία και ανάπτυξη" είναι στην πραγματικότητα το πώς μπορείς να διαμορφώσεις τους όρους διεύρυνσης, εκσυγχρονισμού, αναπαραγωγής,  υψηλής απόδοσης του πιο πολύτιμου πόρου που έχεις που είναι το ίδιο το διανοητικό κεφάλαιο. Και αυτό θα το κάνουμε σήμερα με ένα εξαιρετικό «πάνελ», όπως συνηθίζεται να λέγεται, στο οποίο εκπροσωπείται η αγορά, η παραγωγή, αλλά εκπροσωπείται και το ελληνικό ερευνητικό πανεπιστήμιο. Το δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο το οποίο πολλές φορές το απαξιώνουμε.

Διαμαντοπούλου: Ωριμες οι συνθήκες για νέο μεταρρυθμιστικό φορέα

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να δημιουργηθεί ένας μεταρρυθμιστικός φορέας που δεν θα εξυπηρετεί προσωπικές επιδιώξεις, αλλά θα επεξεργαστεί ένα σαφές σχέδιο για τη χώρα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!