«Όψεις νέων φωτογράφων»: εγκαινιάστηκε η έκθεση στη Μονή Λαζαριστών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(27/11/2016)


«Όψεις νέων φωτογράφων»

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στη Μονή Λαζαριστών (αίθουσα εκδηλώσεων),  η έκθεση με τίτλο, «Όψεις νέων φωτογράφων», που παρουσιάζει η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά. Η έκθεση θα διαρκέσει  έως 5 Δεκεμβρίου   2016 και σε αυτήν παρουσιάζουν τη δουλειά τους 61 νέοι φωτογράφοι με 111 φωτογραφίες τους, οι οποίοι παρακολούθησαν εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία.
Το σεμινάριο που διοργανώνεται εδώ και χρόνια με επιτυχία από τη  Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά και εστιάζει κυρίως στην αισθητική προσέγγιση της φωτογραφίας, φέτος  είχε νέα χαρακτηριστικά και δυναμική.
Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον οδήγησαν στην αλλαγή της δόμησης των σεμιναριακών μαθημάτων με τη δημιουργία τριών(3) τμημάτων των 25 ατόμων αντί ενός που ήταν ο αρχικός στόχος, καθώς και στην αλλαγή της δομής της διδασκαλίας με ξεχωριστές και κοινές συναντήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η όσμωση των απόψεων και φωτογραφικών ιδεών καθώς και η επικοινωνία ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους.  
Το σεμινάριο έγινε χωρίς χρηματική συμμετοχή από τους συμμετέχοντες με την υποστήριξη μελών της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του δήμου μας που οργάνωσαν το σεμινάριο και παρέδωσαν τα μαθήματα εθελοντικά. Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν οι Άνθιμος Καλπατζίδης, Χρήστος Γκίγκης και  Τριαντάφυλλος Κουρούκλας που είχε και το γενικό συντονισμό του σεμιναρίου.

«Μια σύντομη περιήγηση στον κόσμο της φωτογραφίας ολοκληρώθηκε, αλλά ένα νέο, μακρύτερο και σημαντικότερο ταξίδι αρχίζει τώρα για τους νέους φωτογράφους που επιθυμούν να συνεχίσουν.
Οι 111 φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν  μια πρώτη  γεύση  της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο, μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου.
Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, μέσα από την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης. Μιας παρουσίασης που δεν είναι το ταξίδι αλλά ο σταθμός μιας γοητευτικής διαδρομής που μπορεί να προσφέρει η φωτογραφική διαδικασία και αναζήτηση…!»
Τ.Κ.


Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει αυτό το δελτίο τύπου δίνει μια γεύση τόσο από την προετοιμασία της έκθεσης, όσο και από τα εγκαίνια στα οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Πάνω από 450 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση στα εγκαίνια, ενώ υψηλή είναι η επισκεψιμότητά της και τις μέρες που ακολούθησαν ως σήμερα.

Χώρος έκθεσης    :     Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη
Διάρκεια έκθεσης:    έως 5 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας:    Κάθε μέρα 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:30
Πληροφορίες:     Πληροφορίες        :    Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά
Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη
                        Τηλ.: 2313302833,835,836     



Λίγα λόγια για τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από εννιά φωτογράφους (τους Μάκη Αβραμίδη, Δήμο Βουδουραγκάκη, Χρήστο Γκίγκη, Άνθιμο Καλπατζίδη, Τριαντάφυλλο Κουρούκλα, Γιώτα Κυριακίδου, Δημήτρη Ξυρίχη, Φωτεινή Σιδηροπούλου, Γιάννη Στεφανίδη) της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί στο Δήμο Παύλου Μελά με την υποστήριξή του.
Αποτελεί έναν χώρο αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους φωτογράφους να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.
Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.ά).
Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», Δήμος Παύλου Μελά
Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης", Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες : Τριαντάφυλλος Κουρούκλας,  τηλ.: 2313302834 (καθημερινές 08:00 - 14:30),
2313302913 (κάθε Τετάρτη 20:30 -23:00)  Fax : 2313302837



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!