Πεθαίνει το «κορίτσι που έδειξε το πρόσωπο του καρκίνου» -Το ανακοίνωσε ο πατέρας της [φώτο]


Η ιστορία της συγκλόνισε όλον τον κόσμο. Τώρα, η μικρή Τζέσικα διανύει τις τελευταίες μέρες της ζωής της.

Ο πατέρας της, ο 30χρονος Αντι Γουίλαν, πριν από λίγο καιρό δημοσίευσε μια συνταρακατική ασπρόμαυρη φωτογραφία, με τη μικρή Τζέσικα να σφαδάζει από τον πόνο πολεμώντας τον καρκίνο.
Η 4χρονη Τζέσικα, από το Λάνκασαϊρ της Βρετανίας, διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τελικού σταδίου τον Σεπτέμβριο του 2015 και πλέον δεν κάνει θεραπεία. Μια εκστρατεία στο διαδίκτυο είχε βοηθήσει στο να συγκεντρωθούν περίπου 100.000 ευρώ για να μπορέσει η Τζέσικα να περάσει όσο γίνεται καλύτερα τις τελευταίες εβδομάδες ζωής της.
Αλλά τώρα ο πατέρας της ανακοίνωσε ότι έκλεισε την ιστοσελίδα μέσω της οποίας συγκεντρώνονταν χρήματα και και έγραψε online ότι «ο χρόνος που απομένει στην κόρη μου έχει δυστυχώς περιοριστεί πολύ».

Ο Αντι Γουίλαν είχε δηλώσει συγκινημένος από την υποστήριξη που δέχθηκε η οικογένειά του και είχε ευχαριστήσει τους όλους όσους προσέτρεξαν «για τα μηνύματά τους, τα σχόλιά τους και τις προσπάθειές τους να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα».
Πάνω από 4.000 άνθρωποι προσέφεραν λεφτά στην οικογένεια και ο αρχικός στόχος των 20.000 ευρώ υπερκεράστηκε σε εντυπωσιακό βαθμό, και μάλιστα σε λιγότερο από έναν μήνα.
Πλέον, όμως, η Τζέσικα δεν συνεχίζει τη θεραπεία της και ο Γουίλαν πρόσθεσε στο μήνυμά του ότι η οικογένεια «αποχωρεί προσωρινά από όλα τα social media», προκειμένου να επικεντρωθεί στο πώς θα κάνει τη μικρούλα να αισθανθεί καλύτερα τις τελευταίες ημέρες της ζωής της. Οσο για το τεράστιο ποσό που συγκεντρώθηκε από όσους διάβασαν την ιστορία της Τζέσικα, θα διατεθεί σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Τα όσα έγραψε ο Αντι Γουίλαν προκαλούν ρίγη συγκίνησης: «Τα επίπεδα αίματος της Τζέσικα έχουν μειωθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τώρα ξέρουμε ότι ο χρόνος που της απομένει έχει δυστυχώς περιοριστεί πολύ. Ως οικογένεια, έχουμε συγκινηθεί από τα μηνύματα που έχουμε λάβει μέχρι τώρα -για την ακρίβεια, ήταν τόσα πολλά από όλο τον κόσμο που δεν μπορέσαμε καν να τα διαβάσουμε, καθώς προσπαθούμε να φροντίσουμε την Τζέσικα.
» Τώρα, θα αποχωρήσουμε προσωρινά από όλα τα social media, προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή μας από την προσπάθεια να κάνουμε την Τζέσικα να αισθάνεται όσο πιο όμορφα γίνεται για όσον χρόνο τής απομένει ακόμα. Οπως καταλαβαίνετε, οι καρδιές όλων στην οικογένεια έχουν ραγίσει από το γεγονός ότι οι προσπάθειές μας να της δώσουμε έξτρα χρόνο ζωής, σε συνδυασμό με μια καλή ποιότητα ζωής, δεν ευοδώθηκαν.
»Σας ευχαριστούμε όλους για τις ποικίλες προτάσεις που μας στείλατε προκειμένου να διαχειριστούμε την ασθένεια. Για ακόμη μια φορά σάς ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, τα μηνύματά σας και τις προσπάθειές σας να συγκεντρωθούν χρήματα. Οταν το επιτρέψει ο χρόνος, θα επιλέξουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση κοντά στη δική μας καρδιά και στην καρδιά της Τζέσικα, με σκοπό να βοηθήσουμε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην έρευνα για την ασθένεια, ώστε στο μέλλον λιγότερα παιδιά και λιγότερες οικογένειες να υποφέρουν από την ίδια μοίρα.
» Κλαίω τώρα που τα γράφω αυτά, μη θέλοντας να παραδεχθώ ότι το τέλος είναι κοντά. Πάντα θέλαμε το καλύτερο για την Τζέσικα και πιστεύουμε ότι τώρα, σταματώντας τα όλα εκτός από τη διαχείριση του πόνου, πρέπει να της δώσουμε το πιο άνετο και αξιοπρεπές τέλος»...

Το χρονικό
O Αντι Γουίλαν είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία της κόρης του πριν από λίγο καιρό. Είπε ότι την τράβηξε ως αναμνηστικό, κάτι που θα κοιτάνε όταν θα ανησυχούν για τα πάντα, για το αν έκαναν το σωστό πράγμα όταν σταμάτησαν τη θεραπεία. Οταν όμως πέρασε τη φωτογραφία στον υπολογιστή, κατάλαβε πόσο δυνατή ήταν και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να αλλάξει την οπτική πολλών ανθρώπων.
«Το πρόσωπο του καρκίνου δεν είναι ένα χαμογελαστό παιδί, τριγυρισμένο από διάσημους. Αυτό προσπάθησα να δείξω. Πολλοί είπαν ότι τράβηξαν παρόμοιες φωτογραφίες και δεν μπορούσαν να τις κοιτάξουν. Οτι σκέφτηκαν πως αυτό ακριβώς πέρασαν. Και για όσους δεν το έχουν περάσει, η φωτογραφία δείχνει πόσο απαίσιος είναι ο παιδικός καρκίνος», είχε γράψει τότε.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια δύσκολη στιγμή για την Τζέσικα, μια στιγμή που οι γονείς της δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για εκείνη. Η Τζέσικα πάλευε με το νευροβλάστωμα εδώ και 13 μήνες και πλέον έχει μόλις μερικές ημέρες ζωής, αφότου οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τη θεραπεία για να μπορέσει να απολαύσει όσον χρόνο τής απομένει.

Η Τζέσικα διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τελικού σταδίου τον Σεπτέμβριο του 2015. Αρχικά οι γιατροί την είχαν διαγνώσει με λοίμωξη, αλλά λίγο πριν πάρει εξιτήριο την εξέτασαν ακόμα μια φορά. «Η Τζέσικα έκλαιγε από τον πόνο όλο το βράδυ», είχε πει ο πατέρας της. «Μια νοσοκόμα είπε στους γιατρούς να εξετάσουν την κοιλιά της για να βεβαιωθούν ότι δεν ήταν κάτι παραπάνω από δυσκοιλιότητα».
Αλλά όταν την εξέτασαν οι γιατροί, βρήκαν μια μάζα στην κοιλιά της. Ηταν έτοιμη να φύγει όταν οι γιατροί το ανακοίνωσαν στους γονείς της. Δεν ήξεραν πόσος χρόνος τής έμενε, αλλά υπολόγιζαν γύρω στα δύο χρόνια. Αρχισε να κάνει χημειοθεραπεία και μετά μπήκε σε μια δοκιμαστική φαρμακευτική θεραπεία. Μετά από τρεις μήνες πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και τότε ήρθαν τα ακόμα πιο άσχημα νέα.
Εμαθαν ότι ο όγκος δεν είχε μικρύνει καθόλου και έτσι η Τζέσικα άρχισε να περνά πολύ χρόνο στο νοσοκομείο, όπου άρχισε να δένεται με τα άλλα παιδιά και τις νοσοκόμες. Με τον καιρό άρχισε να αποκτά περισσότερη ενέργεια, να βγάζει μαλλιά και να βελτιώνεται γενικότερα. Αργότερα, περνούσε περισσότερο χρόνο σπίτι, αφού οι γονείς της έμαθαν πώς να της χορηγούν τα φάρμακα και ήθελαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις πολύτιμες στιγμές.

Μια μέρα η Τζέσικα έβλεπε τηλεόραση και πέτυχε μια εκπομπή με νοσοκομεία. «Δεν θέλω να πεθάνω», είπε στους γονείς της. «Ηξερα ότι δεν καταλάβαινε πόσο άσχημη ήταν η κατάστασή της, αλλά ήταν σπαρακτικό να το ακούς», θυμάται ο πατέρας της.
Όταν τελείωσε η θεραπεία και έμαθαν ότι ο όγκος δεν είχε μικρύνει, ένας γιατρούς τούς είπε ότι υπήρχε και άλλη αγωγή, η οποία ωστόσο δεν θα θεράπευε αλλά θα επιμήκυνε τον χρόνο ζωής της Τζέσικα. Οι γονείς της σοκαρίστηκαν με τα νέα. Τον περασμένο Αύγουστο η Τζέσικα έκανε θεραπεία με ακτίνες, με την ελπίδα ότι θα κερδίσει άλλα δύο χρόνια ζωής, αλλά τον Οκτώβριο οι γιατροί ανακάλυψαν ότι παρότι ο όγκος δεν μεγάλωνε, ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Οι επιλογές τους ήταν ελάχιστες ως μηδαμινές.
Επρεπε να αποφασίσουν αν θα συνέχιζαν την θεραπεία ή αν θα άφηναν την Τζέσικα να απολαύσει μια «φυσιολογική» ζωή για όσον χρόνο τής απέμενε. Στις 12 Οκτωβρίου οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν τη θεραπεία.

«Πριν από τη διάγνωση, είχα άγνοια. Τώρα σέβομαι τον παιδικό καρκίνο με τον τρόπο που του αξίζει, βλέποντας πολλά παιδιά και οικογένειες να διαλύονται από αυτόν», είχε γράψει τότε ο Αντι Γουίλαν. «Αν αυτή η φωτογραφία καταφέρει να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν αυτό το κακό, τότε έχει πετύχει τον στόχο της. Πρέπει να γίνει έρευνα, να βρεθούν θεραπείες. Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι κάτι που βλέπουμε σπάνια. Είναι κάτι που βλέπουμε μέρα-νύχτα. Θα μπορούσα να περιγράψω με 1.000 λέξεις πώς είναι να βλέπω την υπέροχη κόρη μου να υποφέρει με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτά τα λόγια δεν θα έφταναν να περιγράψουν την πραγματικότητα», κατέληγε το σημείωμά του.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!