Μόνο έτσι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Οι ημέρες περνούν, το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου πλησιάζει αλλά η 11η αγωνιστική της Super League απομακρύνεται αφού όπως όλα δείχνουν, η διακοπή του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας (και όχι μόνο)  θα συνεχιστεί, το πιθανότερο για άλλη μία εβδομάδα.

Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν υπάρχει, ούτε πόρισμα από την  πυροσβεστική για την φωτιά στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα. Παράλληλα, και η συνάντηση που ζήτησε ο επιτετραμένος της FIFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης  με τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου (Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Σαββίδης) είναι στον αέρα μετά την άρνηση των δύο πρώτων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.  Στην συνάντηση αυτή ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είχε σκοπό να ζητήσει από τους τέσσερις μεγάλους να σταματήσουν τις φωνές για την διαιτησία και στη συνέχεια θα… σφύριζε λήξη στην διακοπή αφού προηγουμένως έβρισκε την νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Η συνάντηση όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μέχρι δεν είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα για τις επόμενες ημέρες και οδεύουμε προς συνέχιση της διακοπής, εκτός αν:

1. Το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν αναφέρει τα αίτια της φωτιάς στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, σενάριο που κυκλοφόρησε χθες στην Θεσσαλονίκη: ότι δηλαδή η πυροσβεστική υπηρεσία δεν θα αναφέρει τα αίτια παρά μόνο θα κάνει καταγραφή του περιστατικού και των ζημιών. Αρχικά πάντως, από την πυροσβεστική άφηναν ανοιχτό η φωτιά να προήλθε από ανθρώπινο χέρι. Το σενάριο να μην κάνει λόγο για εμπρησμό το πόρισμα λύνει τα χέρια του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για δώσει το σύνθημα για την σέντρα.

2. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 16/11 τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Από τα ονόματα που ακούγονται  (Τριτσώνης, Κάκος, Κουκουλάκης, Σαραϊδάρης) μόνο ο τελευταίος είναι… νόμιμος αφού ο κανονισμός διαιτησίας αναφέρει μεταξύ άλλων για τα μέλη της ΚΕΔ ως προϋπόθεση, ένα χρόνο παρουσίας στον πίνακα παρατηρητών της Super League.  Ο επιτετραμένος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας λοιπόν, ή θα διαλέξει κάποιον άλλο ή θα… αγνοήσει τον κανονισμό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΠ κι επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα, απομένει η ολοκλήρωση των επαφών για τη νέα ΚΕΔ, προκειμένου να γίνει restart στο πρωτάθλημα.

Σημαντικό ρόλο τέλος, αναμένεται να παίξουν και οι επαφές που θα έχει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης με FIFA και UEFA, τα επόμενα 24ωρα κυρίως με τον γεν. γραμματέα της δεύτερης, Θόδωρο Θεοδωρίδη, αλλά και η σύσκεψη που θα έχουν η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Photo credits: Action images


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!