Το περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Λονδίνο εγκαινίασε η Κουντουρά

Το περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, στο Λονδίνο, όπου συμμετέχουν 68 Έλληνες συνεκθέτες, περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις, εγκαινίασαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με τον γγ του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο.

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν με μουσική εκδήλωση, στην οποία προσφέρθηκαν εδέσματα και γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας και ελληνικά προϊόντα.

Η δυνατή παρουσία της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκε με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός στο κατάμεστο Κέντρο Τύπου του Εκθεσιακού Κέντρου.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη M. Βρετανία.

Επίσης, παρουσίασε τον σχεδιασμό των δράσεων για το 2017, με στόχο την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη έντονη κινητικότητα και τις ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια επί σειράς ετών δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του ΒΒC, Julia Bradbury, μίλησε για τις αυθεντικές θεματικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας παρουσίασε την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας και ο διοικητικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Κωνσταντίνος Δεβέναγας έκανε λόγο για ένα νέο Κέντρο-«κόσμημα», που θα εμπλουτίσει την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Αθήνας.

Η κ. Κουντουρά πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με στελέχη της βρετανικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, touroperators και αεροπορικών εταιρειών, για την προώθηση νέων συνεργασιών το 2017. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΤUI, ThomasCook και ΟlympicHolidays, που επιβεβαίωσαν τα θετικά μηνύματα από τη βρετανική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, την επόμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!