Αναδίπλωση Ουγγαρίας για το μπλοκάρισμα μετεγκατάστασης προσφύγων

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο ίδιος, η κυβέρνησή του θα πρέπει να καταρρίψει το σχέδιο κατανομής προσφύγων μέσω ποσοστώσεων της ΕΕ, χρησιμοποιώντας το υπάρχον Σύνταγμα της χώρας μετά την απόρριψη της τροποποίησης από το κοινοβούλιο.

Στην ίδια συνέντευξή του, ο ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι οι ούγγροι μετανάστες οι οποίοι ήδη εργάζονται στη Βρετανία δεν θα υποστούν αρνητικές επιπτώσεις μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Ο Ορμπάν, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι οι δυό τους συμφώνησαν σε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τους περίπου 95.000 Ούγγρους που ήδη εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανεπίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

"Είχαμε συμφωνήσει ότι η κατάσταση των Ούγγρων που ήδη εργάζονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να επιδεινωθεί στο μέλλον στο βαθμό που δεν θα επιδεινωθεί ούτε η κατάσταση των Βρετανών που εργάζονται στην Ουγγαρία", δήλωσε ο Ορμπάν.

"Ο διάλογος θα αφορά το αν εκείνοι που επιθυμούν να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον, θα μπορούν να το πράξουν ή όχι". Από τότε που η Ουγγαρία εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004, εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγροι έχουν εγκατασταθεί για να εργαστούν σε πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης--κυρίως στη Γερμανία, τη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!