Κυβέρνηση-Ν.Δ. γύρω από το γαϊτανάκι συγκρότησης του ΕΣΡ

Το γαϊτανάκι των αντεγκλήσεων και απόδοσης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνεχίζεται, εν αναμονή της έκτης προσπάθειας, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθέτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, αν προηγουμένως δεν εξαντληθεί κάθε πιθανότητα συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αυτό υποστηρίζουν πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με όσα σημειώνουν, «καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Με την ανακοίνωση αυτή απαντούν σε δημοσιεύματα, τα οποία προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου-γέφυρα, σε περίπτωση μη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από την κυβέρνηση «να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει» και επιτίθεται για μια ακόμη φορά στον Νίκο Παππά για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

«Η Κυβέρνηση, αντί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για την στάση ευθύνης που επιδεικνύει στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, καλά θα κάνει να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore κ. Αρτεμίου», αναφέρει.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο. Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό - παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα».

Επίσης σημειώνει ότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται «ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος», θυμίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ΕΣΡ.

Και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παρακάμψει το ΕΣΡ.

Καταλήγει, καλώντας την κυβέρνηση να επιστρέψει «τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣτΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο ΕΣΡ, που δεν θα είναι υποχείριο της Κυβέρνησης. Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά “μερεμέτια” τους δεν ξεγελούν πια κανέναν».

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!