Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Μητσοτάκης: Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δημόσιας Υγείας εξαπέλυσε ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος  συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
  
«Συναντήθηκα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ και, μέσα και από τη συζήτησή μας, διαπιστώσαμε την απαξίωση και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δυστυχώς, είναι προφανής η αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες και η ταλαιπωρία που υφίστανται στους διαδρόμους του συστήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλη αναμονή για ακτινοθεραπεία των ογκολογικών ασθενών και η αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης προσωπικού» τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ. 
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «το σύστημα δεν λειτουργεί και ταυτόχρονα προκαλούνται νέες πρόσθετες δαπάνες στα νοικοκυριά, που κάνουν τη ζωή πολλών ανθρώπων πολύ δύσκολη».   Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, «η  δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και στηρίζεται πλέον στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό».  
 
Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στις δηλώσεις του:
  
«Η κοινωνική συνοχή απειλείται. Απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα. Ένα νέο σύστημα σχεδιασμένο να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του. Μαζί με τους γιατρούς, το επιστημονικό δυναμικό, τους εργαζομένους στο σύστημα Υγείας, τους κοινωνικούς φορείς, εργαζόμαστε συστηματικά, για να  παρουσιάσουμε την πρότασή μας στην  κοινή γνώμη το επόμενο διάστημα. Ο δικός μας στόχος είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Η Νέα Δημοκρατία σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την Υγεία, που θα αντιμετωπίζει με αλήθεια όλα αυτά τα προβλήματα».
 

Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας