Ο Αναστασιάδης έστειλε ευχές για «επιτυχέστατη και παραγωγικότατη θητεία» στον Ντόναλντ Τραμπ

Ευχές για μια «επιτυχέστατη και παραγωγικότατη θητεία» έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο γραπτό μήνυμά του, που στάλθηκε από το Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ, ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, διαδραματίζουν κύριο ρόλο στην υποβοήθηση των προσπαθειών της Κύπρου για τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και για την επανένωση της νήσου προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Επίσης, σημειώνει, ότι υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ, η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει στην εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής της σχέσης με τις ΗΠΑ. Ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει ότι προσβλέπει να εργαστεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, για να ενισχυθεί «κατά τρόπο απτό η ήδη σημαντική διμερής συνεργασία από τον τομέα της ενέργειας μέχρι αυτόν του εμπορίου και των επενδύσεων, όπως επίσης και της ασφάλειας, περιλαμβανομένου του τομέα της αντιτρομοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!