Τα είπαν τηλεφωνικώς για β' αξιολόγηση και χρέος

Οταν σφίγγουν τα πράγματα αρχίζουν τα τηλέφωνα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε χθες την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τι συζήτησαν; Φυσικά την πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και τις παρασκηνιακές εξελίξεις γύρω από το ελληνικό χρέος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν αναφέρθηκε στο δεύτερο σκέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών και περιορίστηκε στη συζήτηση σχετικά με το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ηταν ένα «χρήσιμο» και «εποικοδομητικό» τηλεφώνημα, καθώς η «δεύτερη αξιολόγηση οδεύει προς ολοκλήρωση» και ιδιαίτερα ενόψει της επίσκεψης του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα, είπε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουν ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν το ελληνικό ζήτημα και να εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρατήρησε ότι «όλοι ξέρουν το πόσο χρόνο και ενέργεια έχει διαθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, μία συζήτηση που έχει πλέον τελειώσει, έστω και αν ορισμένοι προσπαθούν να πάρουν πάνω τους τη δόξα». Ποιοι είναι αυτοί οι «ορισμένοι»;

Στην έδρα της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι ο υπαινιγμός αυτός αφορά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που επιχείρησε να πάρει πάνω του την αποφυγή του grexit...

Το πρόβλημα για την Αθήνα είναι ότι ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ, παρά τις καλές του διαθέσεις, δεν μπορεί να παίξει το αντίβαρο στο δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε και τις διαφορές που έχει ο Γερμανός υπουργός με το ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Ούτε φυσικά ο Π. Μοσκοβισί, ο ρόλος του οποίου είναι σχεδόν μηδαμινός.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!