Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αντιμετωπίσαμε 46 αστικές πυρκαγιές, 21 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 93 παροχές βοηθείας. pic.twitter.com/dZf9VuwFEi

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ τώρα επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 140 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων

Παράλληλα, σε ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι της Αττικής, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, δόθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων και η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, ενώ έκλεισε η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων. Παλαιολόγου. Σημειώνεται, επίσης, ότι κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στην Κατεχάκη.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η καλοκαιρία θα διαρκέσει λίγες ώρες, καθώς από το βράδυ της Τρίτης θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά της χώρας.

Την Κυριακή (27-11-2016) και τη Δευτέρα (28-11-2016) το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη (29-11-2016) αναμένονται: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!