Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί - Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες έντονα φαινόμενα

Καιρός για χιόνια – Έρχεται πολικό ψύχος, με χιόνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Χιονοπτώσεις και στην Αττική – Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά.

Ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας, άφησε πίσω της πλημμυρισμένες σκηνές και ανθρώπους μέσα στις λάσπες.

Κόβει την ανάσα το βίντεο ενός απερίσκεπτου νεαρού, ο οποίος αποφάσισε να πραγματοποιήσει άλμα «θανάτου» από τη μία πλατφόρμα στην…
«Κόβει» την ανάσα ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 16 Νοεμβρίου και καταγράφει τη στιγμή που κυριολεκτικά τεράστια κύματα χτυπούν με…
Ο Γιώργος Φούντας ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, που διακρίθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη οθόνη. Έπαιξε σε περισσότερες από 50 ταινίες…
Με κάθε επισημότητα, πλέον, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το δελτίο καιρού από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο, προβλέποντας…
Η Ελένη Μενεγάκη είναι στα καλύτερά της... Η παρουσιάστρια είναι αδυνατισμένη και ανανεωμένη και δεν δίστασε να πει στην Ευγενία…
Τις λιανικές τιμές για τα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, κινητής και Internet, καθώς και για υπηρεσίες ταχυμεταφορών στην ελληνική…
Οι φυσικοί τρόποι για να μην κυκλοφορείς σαν ζόμπι κάθε πρωί.
Η Ευγενία Μανωλίδου ήταν καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη. Η Ευγενία έβαλε ένα κόκκινο φουστάνι και η Ελένη μόλις την είδε,…

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγες ώρες ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (28/11/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα).

Από αύριο, Τρίτη (29/11/16) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 300 μέτρα). Χιόνια θα πέσουν σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στέρεας και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τέταρτη, οπότε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο θυελλώδεις βορειοανατολικοί 8 και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).

Την Τετάρτη (30/11) χιονοπτώσεις αναμένονται  σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και στα νησιά του βορείου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα). Επίσης, χιόνια θα πέσουν και σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης χώρας και την Κρήτη, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί. Οι άνεμοι  βορειοανατολικοί θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη (1-12-16).

Πάντως γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Τα χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής και τις χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, έχει προβλέψει, μιλώντας στο Newsbomb.grνωρίτερα σήμερα, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Διαβάστε ΕΔΩ την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, σκηνές πλημμυρισμένες, ενώ άνθρωποι μέσα στις λάσπες με βρεγμένα ρούχα και αντικείμενα συνθέτουν τη σημερινή εικόνα ενός καταυλισμού που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την κακοκαιρία

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον καιρό


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!