Υπερθεματίζει η κυβέρνηση για την επίσκεψη Ομπάμα

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου προκάλεσε εκτίμηση στελεχών της Ν.Δ. ότι μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ αποδυναμώνεται η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

«Προκαλεί αποστροφή η σπουδή στελεχών της ΝΔ, όπως η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Τσιάρας, να προεξοφλήσουν αποτυχία της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, και πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος αποτελεί εθνική υπόθεση στην οποία θα όφειλε να συνδράμει η αντιπολίτευση».

Αντίθετα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη συζητά την ανάγκη βιώσιμης λύσης στο ελληνικό χρέος, η Ν.Δ. σπεύδει να προτάξει τις μικροκομματικές της επιδιώξεις.

«Το γεγονός αυτό, μάλιστα, έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την απαράδεκτη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενώπιον ξένων επενδυτών έσπευσε να υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας για προσέλκυση επενδύσεων. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί και κρίνει», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί tweet της Ντόρας Μπακογιάννη στο οποίο ανέφερε ότι «η επίσκεψη Ομπάμα πλέον στην Αθήνα, δεν μπορεί να έχει τη σημασία την οποία θα περιμέναμε».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιάρας εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των προσδοκιών πιθανώς για την επίσκεψη δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος.

«Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική πολιτική, για έναν νεο πρόεδρο που θα κινηθεί πιθανότατα σε μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τους άλλους προέδρους των ΗΠΑ», πρόσθεσε. 

«Τεράστιας πολιτικής σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα»

Η κυβέρνηση, που είχε επενδύσει πολλά στην επικείμενη επίσκεψη και ήλπιζε εξ αρχής σε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης για την ελάφρυνση του χρέους, σπεύδει -μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ- να επισημάνει ότι το ταξίδι εξακολουθεί να έχει κομβική σημασία για τη χώρα.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν αμέσως μετά την εκλογική νίκη Τραμπ πως η παρουσία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας, καθώς η κομβική ημερομηνία για την Ελλάδα είναι η 5η Δεκεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Όπως ανέφεραν, η βοήθεια του νυν Αμερικανού προέδρου στους στόχους της Ελλάδας για τη διευθέτηση του χρέους θα είναι πάρα πολύ σημαντική.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του, συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση και κάθε ελληνική κυβέρνηση είχε πάντα καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό». 

«Περιμένουμε να υποδεχτούμε στην Ελλάδα τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, που όπως έδειξαν και οι δημοσκοπήσεις, που έγιναν έξω από εκλογικά κέντρα, χαίρει μεγάλης δημοφιλίας. Και θα είναι γόνιμη, θετική και δημιουργική η συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!