Σε εκλογική ετοιμότητα ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιοδεύει στην Ήπειρο

Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας έχει θέσει τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, περιοδεία στην Ήπειρο. Στόχος του προέδρου της Ν.Δ. είναι να ενισχύσει την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες, καθώς -όπως ο ίδιος εκτίμησε την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος- «η στιγμή μας θα έλθει σύντομα».

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνει ότι «δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα». Κύκλοι του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός, με την αναφορά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα σήμαινε εκλογές και τέταρτο μνημόνιο», έβαλε και επισήμως το θέμα των εκλογών στο τραπέζι.

Από την Πειραιώς έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αρχικά προγραμματίσει να κάνει περιοδεία στη Θράκη, το σχέδιο όμως δεν έγινε πράξη καθώς,«ο κ. Τσίπρας, παρότι γνώριζε για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, επέλεξε να περιοδεύσει στην περιοχή τις ίδιες ημερομηνίες».

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Άρτα, όπου θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει στις 19:30 στο ξενοδοχείο «Du Lac» στα Ιωάννινα. Στο πλαίσιο της περιοδείας του θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην Άρτα αναμένεται να ασκήσει κριτική για τα οικονομικά ζητήματα, αλλά και να απαντήσει στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, απευθύνοντας αυστηρό μήνυμα προς την αλβανική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια προσπάθεια του προέδρου της Ν.Δ. να επαναπροσεγγίσει ένα εκλογικό κοινό με έντονες εθνικές αναφορές, που η Πειραιώς θεωρεί ότι έχει απομακρυνθεί από το κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, στις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη υπάρχουν όλο και πιο συχνά φράσεις όπως «νέος πατριωτισμός», καθώς και συνεχείς αναφορές σε ένα «εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», επισημάνσεις για συμφέροντα και στρατηγική του έθνους, που πρέπει να υπερβαίνουν κομματικές διακρίσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και η ανάθεση του τομέα Άμυνας του κόμματος στον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη.  

Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει εκφράσει ήδη ανησυχία και έντονο προβληματισμό και έχει επιτεθεί στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται τον εθνικιστικό παραλήρημα της Άγκυρας. 

Με βάση τα παραπάνω επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση, πέραν της παταγώδους αποτυχίας της στον οικονομικό τομέα, προκαλεί μια γενικότερη ανησυχία στους πολίτες αναφορικά με το διεθνή ρόλο της χώρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!