Η κυβέρνηση «εκδικείται» τους δικαστές: Ξαφνικά επιβάλλει έκτακτη εισφορά στα αναδρομικά τους

Σχεδόν ένα μήνα μετά την απόφαση να επιστραφεί το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς, η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλει έκτακτη εισφορά.

Απολαύστε μέσα σε λίγα λεπτά τις ομορφιές της ελληνικής πρωτεύουσας... 
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι επιβάτες ενός λεωφορείου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βερολίνο – Αμβούργο.Όχι για τον ίδιο λόγο…
Όχι μόνο συνδύασαν αδρεναλίνη και σεξουαλική λίμπιντο, αλλά το εκρηκτικό μίγμα λίγο έλειψε να αποδειχθεί  θανατηφόρο!
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αφήνει σαφείς αιχμές και σοβαρότατους υπαινιγμούς ότι στο θέμα των προσφύγων υπάρχει μεγάλο…
Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ είμαι ιδιαίτερα επιρρεπής σε γλυκά και junk food.
Οι φωτογράφοι που ασχολούνται με τη βρεφική φωτογράφιση, ποτέ δεν εγγυώνται ένα «χαμογελαστό» αποτέλεσμα, ενώ πολλές φορές νιώθουν τυχεροί που…
Με συγκεκριμένη αφορμή ή και όχι, τα πάρτι είναι πάντα επίκαιρα και μας αρέσουν! Είτε αν τα οργανώνουμε, είτε αν…
Η Μαριέττα Χρουσαλά και η οικογένειά της μένουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη.
Ήταν 29 Σεπτεμβρίου 2016 όταν με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1147/2016 το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα προέβαιναν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές των δικαστικών, είτε αυτοί ήταν εν ενεργεία είτε επρόκειτο για συνταξιούχους. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση είχε αιτιολογηθεί υπό το πρίσμα της φορολογικής ισότητας μεταξύ δικαστικών και βουλευτών καθώς, οι τελευταίοι απολαμβάνουν έκπτωση 25% στον φόρο εισοδήματος τους.
 
Αυτά, όμως,… last year ή μάλλον μέχρι χθες για να είμαστε πιο ακριβείς, αφού με την ΠΟΛ 1161/2016 που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου,  αφαιρείται μεν ποσό ίσο με το 25% των ακαθάριστων αποδοχών, ωστόσο δεν προβλέπεται έκπτωση της δαπάνης αυτής από το ακαθάριστο εισόδημα, και έτσι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται και επί του προαναφερόμενου ποσοστού 25%.

Πρακτικά, οι δικαστικοί γλιτώνουν τον φόρο εισοδήματος – κάτι που η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να κάνει με βάση τις υφιστάμενες αποφάσεις - αλλά δια της πλαγίας δεν αποφεύγουν την έκτακτη εισφορά.

Πλέον και με δεδομένο τα όσα έχουν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την ακύρωση του νόμου Παππά από το ΣτΕ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν την νέα εγκύκλιο μια οικονομική «απάντηση» της κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις.  
 

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!