Τα πρόσωπα του Τραμπ: Ο ελληνικής καταγωγής Ρ. Πρίμπους προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

Η επιλογή του Πρίμπους, πιστού συμμάχου του Τραμπ στον προεκλογικό του αγώνα, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, σηματοδοτεί την προθυμία του Τραμπ να συνεργαστεί με τον Ράιαν και το Κογκρέσο όπου επικρατούν οι ρεπουμπλικανοί για να περάσει το πρόγραμμά του.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την επιτυχημένη ομάδα μου μαζί μου καθώς θα ηγούμαι της χώρας" είπε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του για τους συνεργάτες του. "Ο Στιβ και ο Ρινς έχουν όλα τα ηγετικά προσόντα και δούλεψαν μαζί κατά την προεκλογική εκστρατεία, οδηγώντας μας στην ιστορική νίκη. Τώρα θα έχω και τους δύο μαζί μου στο Λευκό Οίκο" πρόσθεσε.

Ο άλλος υποψήφιος για τη θέση ήταν ο Στίβεν Μπάνον, πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και πρώην διευθυντής του συντηρητικού ιστότοπου ειδήσεων Breitbart News. Ο Μπάνον θα αναλάβει ως επικεφαλής της στρατηγικής του Τραμπ και ανώτατος σύμβουλός του.

Ο Πρίμπους έλαβε πτυχίο νομικής στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι το 1998 και στη συνέχεια εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο στο Μιλγουόκι. Έπειτα έβαλε υποψηφιότητα για να γίνει μέλος της συνέλευσης των Ρεπουμπλικάνων αλλά απέτυχε να εκλεγεί (2004). Στην συνέχεια εκλέχθηκε στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της πολιτείας Ουισκόνσιν (2007). Το 2009 έγινε διευθυντής νομικών υπηρεσιών ( γενικός σύμβουλος ) του κόμματος.

Το 2011, παρουσίασε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος (ο ακριβής τίτλος είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων - Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων) για να αντικαταστήσει τον Michael Steele με 97 ψήφους στον 7ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών τους (2011). Επανεξελέγη ομόφωνα και το 2015.

Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε κάνει ειδική μνεία στο νέο του συνεργάτη, εκθειάζοντας την εργατικότητά του και τη συμβολή του στην εκλογική νίκη, κατά τη νικητήρια ομιλία του στους οπαδούς του. Είχε μάλιστα καλέσει τον Πρίμους δίπλα του στο βήμα.

Δείτε από το 17' και έπειτα:

 

Ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και θα διαδεχθεί τον δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ασχολείται με τη μετάβασή του στον Λευκό Οίκο από την εκλογική του νίκη την Τρίτη επί της Χίλαρι Κλίντον των δημοκρατικών και μελετά τους υποψήφιους για τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησής του.

Η θέση του προσωπάρχη, που περιλαμβάνει καθήκοντα ελέγχου πρόσβασης στον πρόεδρο και συμβούλου για το πρόγραμμα του προέδρου, συνήθως αποτελεί μία από τις πιό σημαντικές πρώτες επιλογές αξιωματούχων ενός νέου προέδρου.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/CNBC

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!