Το χοντρό ψέμα του Ολλανδού

Έκανε κάποιες δηλώσεις στην Ολλανδία ο Μαντούρο, ένας ποδοσφαιριστής που είχε έρθει στον ΠΑΟΚ, κονόμησε ένα κάρο λεφτά και όποτε έπαιζε γελούσαμε μαζί του, αφού δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, όπως άλλωστε ξέρουν πρωτίστως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Στον ΠΑΟΚ τον κράτησαν ενάμιση χρόνο, παίζοντας συνολικά μόλις 25 παιχνίδια (σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη) και τελικά του έσπασαν το συμβόλαιο και τον έστειλαν από εκεί που ήρθε, να βγάζει τώρα το ψωμί του στην άσημη Γκρόνιγκεν-παρεμπιπτόντως φέτος έχει να παίξει από τον Αύγουστο (είναι μονίμως στον πάγκο της προτελευταίας στην βαθμολογία) τραυματίστηκε από το δεύτερο κιόλας παιχνίδι, τον Αύγουστο κι έκτοτε δεν έχει ξαναπαίξει.

Τι είπε λοιπόν ο Μαντούρο; Ότι όταν έπαιζε στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος μέχρι το Μάρτιο, αλλά μετά συνέβησαν παράξενα πράγματα, με γκολ οφσάϊντ σε αδέξιους τερματοφύλακες και με ομάδες δορυφόρους του Ολυμπιακού, που έτσι κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Για να καταλάβουμε πόσο σοβαρά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα λόγια του Μαντούρο…

Λέει ότι ο ΠΑΟΚ Μάρτη μήνα ήταν στην κορυφή. Προσέξτε τι είχε γίνει σε εκείνο το πρωτάθλημα, το 2014-15: Ο ΠΑΟΚ ήταν τελευταία φορά πρώτος στις 21 Δεκεμβρίου!!! Έκτοτε, δεν ξαναπάτησε ποτέ στην πρώτη θέση, την οποία είχε ο Ολυμπιακός από την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη, έως και το φινάλε του πρωταθλήματος! Ποιο Μάρτη ήταν πρώτος ο ΠΑΟΚ; Όχι πρώτος δεν ήταν, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο απομακρύνονταν από την κορυφή. Στις 5 Φλεβάρη η βαθμολογία ήταν Ολυμπιακός 54 και ΠΑΟΚ 46! Στις 15 Μάρτη η βαθμολογία ήταν Ολυμπιακός 64 και ΠΑΟΚ 54, με τον Ολυμπιακό να έχει κι ένα ματς λιγότερο!

Ο Μαντούρο, που κάποτε ήταν ένας καλός παίκτης παίζοντας με Βαλένθια και Σεβίλλη, αλλοιώνει πλήρως την πραγματικότητα με όσα βγήκε και δήλωσε. Διότι πολύ απλά η ομάδα του ήταν στην κορυφή τρεις μήνες πριν! Κι όχι όποτε είπε εκείνος!

Και γιατί δεν μας εξηγεί ποια γκολ οφσάϊντ εννοεί; Ποιους αδέξιους τερματοφύλακες εννοεί; Και ποιες ομάδες δορυφόρους εννοεί; Μας δίνει λοιπόν το δικαίωμα να θεωρούμε ότι απλά ρίχνει λάσπη. Ας πει κάτι συγκεκριμένο, για να υπάρχει ουσία στα λεγόμενα του.

Αλλά εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο: Ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, την 11η αγωνιστική, είχε περάσει πέντε πόντους μπροστά στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό. Ήταν 3 Δεκέμβρη. Πως εξηγεί ο Μαντούρο ότι μετά από εκείνη τη μεγάλη του νίκη ο ΠΑΟΚ πήγε κι έχασε 4-2 στην Ξάνθη, 3-0 στα Γιάννινα, 3-0 στην Τρίπολη, 3-1 στον ΟΦΗ και 4-0 στον Ατρόμητο, ενώ ηττήθηκε και μέσα στην Τούμπα 1-2 από τον Παναιτωλικό; Μήπως έφταιγε ο…Ολυμπιακός για τους συνεχόμενους διασυρμούς που υφίστατο η ομάδα του;…

Και κάτι άλλο: όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στις 8 Φλεβάρη κι είχε τη δυνατότητα με μία νίκη στην Τούμπα να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στους πέντε πόντους, 11 αγωνιστικές πριν το φινάλε, δηλαδή με πολλά παιχνίδια μπροστά του, τι έγινε τότε; Μήπως το ματς έληξε 0-0 με τον Ολυμπιακό να παίζει τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο;…

Παρεμπιπτόντως, ο Μαντούρο είπε ότι και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Βέροια ήταν «εύκολο» (3-0 στο ημίχρονο), χαρακτηρίζοντας τη Βέροια δορυφόρο του ΠΑΟΚ--πάντως φέτος οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες στο μεταξύ τους παιχνίδι.


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!