Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών ήταν ο στόχος της δράσης που πραγματοποίησε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ωραιοκάστρου




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

                                      ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                       Ωραιόκαστρο  28/11/2016  

Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών ήταν ο στόχος της δράσης που πραγματοποίησε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ωραιοκάστρου
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου του Ωραιοκάστρου κατά τη διανομή ενημερωτικού υλικού την Παρασκευή στις 25 Νοεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Η πρωτοποριακή δράση για τον Δήμο μας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ωραιοκάστρου στόχο είχε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών.
Μέλη και φίλοι της Επιτροπής διένειμαν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό για την κακοποίηση των γυναικών της Γενικής  Γραμματείας Ισότητας Φύλων, της Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου καθώς επίσης και το περιοδικό «30 Ημέρες» το οποίο εκδίδεται στο δήμο μας και του οποίου η έκδοση ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα.
Κατά τη διάρκεια της δράσης ενημερώθηκε ο κόσμος για το σκοτεινό αυτό κοινωνικό φαινόμενο και για τις μορφές της βίας που μπορεί να βιώσουν όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Επίσης αναφέρθηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές SOS  15900  της Γενικής Γραμματείας και  100 της Ελληνικής Αστυνομίας που λειτουργούν όλο το 24ωρο δωρεάν και το 2310 809370 του γραφείου της Επιτροπής στο Παλαιόκαστρο, όπου μπορούν να απευθυνθούν.
Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία της Επιτροπής, τον εκδότη του περιοδικού και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, σημάδι ευαισθητοποίησης για τον τόπο μας, και όχι μόνο, που πρέπει όμως να διαρκεί 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο μία.
Γιατί: H Bία δεν αντιμετωπίζεται με ανοχή.
         Καμία ανοχή στη Βία!
 
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Γεράκη Βικτωρία







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!