Προετοιμασίες για την άφιξη Ομπάμα -Στελέχη του Λευκού Οίκου έχουν ήδη πάει στο Μαξίμου

Καινούργια ατζέντα και επικοινωνιακή ρελάνς επιχειρούν από την κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida, επικράτησε έντονη ανησυχία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Με τους επιτελείς του Μαξίμου να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρήσουν στην επικαιρότητα τι σηματοδοτεί η εν λόγω άφιξη, επιστρέφοντας στην αντιπολίτευση τα «πυρά» που δέχτηκαν.

Και ο Λιου μαζί με τον Ομπάμα

Οι εντυπώσεις που ήθελε να καλλιεργήσει η Αθήνα πάντως, έστω και από τις θεωρητικές αμερικανικές «πιέσεις» προς τους Ευρωπαίους για το χρέος, μετά την ήττα της Χίλαρι, μάλλον ψαλιδίζονται.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, από το περιβάλλον Τσίπρα κρίνουν πολύ  σημαντικό το γεγονός ότι τον πρόεδρο Ομπάμα θα συνοδεύσει και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, επισημαίνοντας ότι "θα είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθούν θέματα γύρω από το πρόγραμμα και το χρέος".

«Πυρετός» προετοιμασιών

Με φόντο τα παραπάνω, οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι κάτι παραπάνω από εντατικές, τόσο σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο, όσο και στο πεδίο της οικονομικοπολιτικής ατζέντας.

Τέλος, κατά πληροφορίες του iefimerida στελέχη του Λευκού Οίκου καθώς και η σωματοφυλακή του προέδρου Ομπάμα έχουν περάσει το κατώφλι του Μαξίμου, ενώ συνεχείς θα είναι και οι διαβουλεύσεις και μέσα στο Σαββατοκύριοκο με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού να μετέχουν στις διαβουλεύσεις.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!