Με... δημοψήφισμα απειλεί τις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. άφησε «ανοιχτό» ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες πως θέτουν συνεχώς εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της χώρας.

«Η Ε.Ε. επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ' αυτή τη διαδικασία» κατήγγειλε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «εάν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό και ας πάρουν την απόφαση».

«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη, καθώς αν χρειαστεί, μπορεί να συμβουλευτούμε κι εμείς τον λαό μας» έσπευσε να συμπληρώσει, σε συνέντευξή του στον τουρκικό Τύπο.

Το τελευταίο διάστημα και ιδίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, οι σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Μεταξύ άλλων, σημαίνοντα «αγκάθια» στις διμερείς σχέσεις αποτελούν οι συνεχείς διώξεις του τουρκικού κράτους, η προσπάθεια επαναφοράς της θανατικής ποινής αλλά και η εφαρμογή της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!