Ακυρώθηκε η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα

Προς οριστική ματαίωση βαίνει η προγραμματισμένη ομιλία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον λόφο της Πνύκας.

Ως γνωστόν, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί τη χώρα μας το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμά του κατά την επίσκεψή του περιελάμβανε και μια ομιλία κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με μεγάλο επικοινωνιακό αντίκτυπο και σημασία, καθώς αυτά τα πλάνα θα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Μεσολάβησαν, βέβαια, οι αμερικανικές εκλογές και η ήττα του δημοκρατικού κόμματος από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ καθώς και το «χτύπημα» στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Έτσι, οι Αμερικανοί επιτελείς που ασχολούνται με την προετοιμασία της επίσκεψης του Ομπάμα στην Αθήνα τού πρότειναν να αναβάλει την προγραμματισμένη αυτή ομιλία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, επανεξετάζονται στο σύνολό τους όλα τα μέτρα ασφαλείας, η διαδρομή που θα ακολουθήσει αλλά και οι χώροι στους οποίους θα παραστεί.

Στελέχη των αμερικανικών αρχών ασφαλείας εξέφρασαν ενστάσεις σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ομιλίας σε ανοιχτό χώρο, ειδικά μετά την έκρηξη χειροβομβίδας την Πέμπτη έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα είχε προγραμματισθεί να γίνει στις 16 Νοεμβρίου, στο πλάτωμα του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων, κοντά στο αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ που γνωμοδότησε θετικά για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του χώρου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε στεγασμένο χώρο. Μάλιστα, τόσο το Ίδρυμα όσο και η αστυνομία έχουν ειδοποιηθεί, προκειμένου να λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αφιχθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο ηγετών.

Αργότερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το ίδιο βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Τετάρτη.

Σε κλοιό η Αθήνα για την επίσκεψη του Ομπάμα


Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψή του στην Αθήνα, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές Αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτήρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Ομπάμα.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!