Επίσκεψη Ομπάμα: Ακυρώνεται η ομιλία του Αμερικανού προέδρου στην Πνύκα

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα πραγματοποιήσει τελικώς την προγραμματισμένη ομιλία του στην Πνύκα, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η Μαρία Σαράποβα θα επιστρέψει στους αγώνες τον Απρίλιο και τότε θα επιστρέψει και στη θέση της στα Ηνωμένα Εθνη.
Αν λατρεύετε να ατενίζετε τον έναστρο ουρανό ή απλά επιθυμείτε να γίνετε μάρτυρας ενός μοναδικού θεάματος, παρόμοιο του οποίου δεν…
Μπορεί το βίντεο του BBC από τη σειρά «Planet Earth» με τη μάχη επιβίωσης ενός ιγκουάνα από δεκάδες φίδια να…
Σάλο έχουν προκαλέσει στο Χόλιγουντ, και όχι μόνο, οι «καυτές» αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις ερμητικά κλειστές…
Όταν η Michelle Obama εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί…
Η Ελένη Μενεγάκη μοιράστηκε με τους συνεργάτες της τις έγνοιες της!
Κάθε γονιός ξεκινά την προετοιμασία για την άφιξη ενός παιδιού στη ζωή του με μεγάλο ενθουσιασμό. Στην πορεία όμως βρίσκεται…
Στην Κρήτη βρίσκεται ως γνωστόν πια αυτές τις ημέρες η Άννα Βίσση για την οπτικοποίηση του νέου της τραγουδιού με…

Έπειτα απο διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών αστυνομικών αρχών, αποφασίστηκε τελικά η ομιλία του κ. Ομπάμα να πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Η επίσημη εκδοχή για αυτήν την αλλαγή ήταν ότι η ομιλία δεν θα γινόταν στην Πνύκα,  εξαιτίας του ενδεχομένου εκδήλωσης κακοκαιρίας.

Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση αυτή λήφθηκε και για λόγους ασφαλείας μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε έξω από την γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/11/2016).

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αμερικανική πλευρά ζήτησε αναθεώρηση των μέτρων φύλαξης του προέδρου.

«Αστακός» η Αθήνα

Υπό το πρίσμα αυτό, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά τώρα σε επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της αστυνόμευσης γύρω από πρεσβείες και στόχους ξένων συμφερόντων. Μάλιστα, θα γίνουν αλλαγές και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιπολιών, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο.

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ ανάμεσα σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα, το διήμερο της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, να χρησιμοποιήσουν ξανά μετά από πολύ καιρό ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας (ονόματι Sepura) και όχι το απαρχαιωμένο αναλογικό σύστημα. Πρόκειται για μία κίνηση ενδεικτική του πόσο πιέζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας να είναι αψεγάδιαστα.

Διαβάστε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην Αθήνα


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!