Προειδοποίηση Γιλντιρίμ στην Ε.Ε. για «πλημμύρα» μεταναστών

Η διακοπή διαπραγματεύσεων για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν περισσότερο επιζήμια για τη Γηραιά Ήπειρο παρά για την Άγκυρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποιώντας την Ε.Ε. ότι, χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας, θα μπορούσε να «πλημμυρίσει» από «κύματα» προσφύγων και μεταναστών.

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δήλωσή του την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του «παγώματος» των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της «δυσανάλογης» αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!