Τουρκία προς Ε.Ε.: Βίζα τώρα, αλλιώς τέλος στη συμφωνία για το προσφυγικό

H Άγκυρα διαμηνύει ότι η υπομονή της εξαντλείται. Και απειλεί τις Βρυξέλλες ότι αν δεν υπάρξει σύντομα  απελευθέρωση της βίζας, τότε η Τουρκία θα τερματίσει -ενδεχομένως και φέτος- τη συμφωνία για το προσφυγικό.

«Η υπομονή μας τελειώνει», λέει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα “Neue  Zürcher Zeitung”. «Περιμένουμε μια απάντηση (από την Ε.Ε.) αυτές τις μέρες. Αν δεν έλθει, τότε θα καταγγείλουμε τη συμφωνία.»

Ο Τούρκος υπουργός υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του έλαβε υπόψιν της τις αξιώσεις των Βρυξελλών και άλλαξε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της χώρας.

«Εμείς τηρούμε τη συμφωνία με την Ε.Ε. και περιμένουμε απ' την Ευρώπη να πράξει το ίδιο. Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία με την Ε.Ε. στον τομέα αυτό», δήλωσε.

Ερωτηθείς πότε μπορεί να συμβεί αυτό ο Τσαβούσογλου προειδοποίησε: «Δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου. Είχαμε πει αρχικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.»


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!