«Βόμβα» στις αμερικανικές εκλογές για «χακάρισμα» σε εκλογικά κέντρα!

Την ώρα που η Χίλαρι Κλίντον διευρύνει τη διαφορά της από τον Ντόναλντ Τραμπ στη λαϊκή ψήφο των προεδρικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, επιστήμονες ρίχνουν κυριολεκτική «βόμβα» στην εκλογική διαδικασία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα αποτελέσματα σε κρίσιμες Πολιτείες να έχουν διαμορφωθεί από… ξένους χάκερς!
 
Συγκεκριμένα, κορυφαίοι επιστήμονες του χώρου της Πληροφορικής, μεταξύ αυτών και ο διευθυντής του Κέντρου Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν J. Alex Halderman, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους στον κλάδο του, κάλεσαν την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε περιοχές της Πολιτείας όπου η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά, καθώς παρατήρησαν ότι στα εκλογικά κέντρα αυτά, η διαφορά υπέρ Τραμπ ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο σε εκλογικά κέντρα όπου η ψηφοφορία διεξαγόταν με «παραδοσιακό» τρόπο.
 
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η τάση αυτή μπορεί να σημαίνει ότι οι μηχανές ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ενδεχομένως να είχαν «πειραχτεί» από χάκερς, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει μέσω χάκερς στις πολιτικές εξελίξεις στην Αμερική. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι, παρά το γεγονός ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία τους είναι «περιστασιακά» η υπόθεση χρήζει ανεξάρτητης έρευνας.
 
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν το αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν ανατραπεί και οι 16 εκλέκτορες της Πολιτείας κατοχυρωθούν στην Κλίντον, θα μπορούσε να τεθεί ζήτημα επανακαταμέτρησης και σε άλλες Πολιτείες, όπως το Ουισκόνσιν και η Πενσυλβάνια, όπου ο Τραμπ κέρδισε οριακά. Για την ώρα, το «αρχηγείο» της Κλίντον τηρεί σιγή για τις προθέσεις του, ωστόσο, άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι, σε εγωγραφικό επίπεδο, τουλάχιστον, ο Τραμπ κέρδισε σχεδόν το 80% των ΗΠΑ και ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί το αποτέλεσμα.
Πηγή: topontiki.gr

Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!