«Ορθόδοξος χαρακτήρας»

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των αποφάσεων του Νίκου Φίλη να αλλάξει η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων και δέκα γονείς. 

Στην προσφυγή τους μιλούν για αλλοίωση τού «από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα ορθόδοξου χαρακτήρα» του μαθήματος των θρησκευτικών και ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του τέως υπουργού ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης, παράνομες και αντίθετες στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κι ύστερα οι «θεολόγοι»... μπλόκαραν, μέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ, όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Ελλάδα έως ότου διοριστεί ένας δικός τους «μουλάς» στη θέση του υπουργού Παιδείας και προσληφθούν χιλιάδες «ταλιμπάν της ορθοδοξίας», καθώς, όπως λένε, δεν μπορεί «οι μαθητές να στερούνται του συνταγματικού τους δικαιώματος να διδαχθούν αυτούσια την πίστη τους στο σχολείο». 

Τέτοια λένε και σε λίγο θα μείνουν τα «κατηχητικά» της επικρατούσας θρησκείας χωρίς πελάτες...
 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!