Εκλογές ΗΠΑ: Άρχισαν οι διαμαρτυρίες! Δεν θέλουν τον Τράμπ

Άρχισαν οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για την εκλογή Τραμπ. Φοιτητές βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά του Τράμπ στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, ενώ εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στο Οκλαντ.

Στο Oakland ομάδα περίπου 100 ατόμων διαδηλώνουν κατά του Τραμπ στην πλατεία Telegraph, ενώ έχουν κλείσει και δρόμους.

Οι διαδηλωτές στο Oakland πυρπόλησαν ομοίωμα του Τραμπ, λάστιχα αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτω, απέναντι από τον Σαν Φρανσίσκο.Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Berkeley οργάνωσαν δαιμαρτυρία στην πανεπιστημιούπολη.

Διαδήλωση πραγματιοποιείται επίσης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis, όπου οι φοιτητές έκλεισαν δρόμους και έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ: «Δεν είσα εσύ η Αμερική, Εμείς είμαστε η Αμερική».

Ενας διαδηλωτής χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε εθνική οδό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Τώρα ήρθε η ώρα για την Αμερική να θεραπεύσει τις πληγές του διχασμού. Λέω σε όλους ότι πρέπει να συσπειρωθούμε, ένας ενωμένος λαός. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη σήμερα ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και αναγνώρισε την ήττα της στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες στις ΗΠΑ, μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

 

Τα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ για τις αμερικανικές εκλογές

Η Μέρκελ προτείνει στον Τραμπ στενή συνεργασία

Το πρώτο tweet του Τραμπ μετά τη νίκη του

Τηλεφώνημα Μπαράκ Ομπάμα στον Ντόναλντ Τραμπ

Το μήνυμα των Ταλιμπάν στον Τραμπ

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τραμπ νέος πλανητάρχης. Τι σημαίνει για την Ελλάδα;


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!