Θεοδωράκης: Αν δεν κόψουμε το χέρι των κομμάτων στη διοίκηση, δεν θα έχουμε ποτέ στον ήλιο μοίρα

Για αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε υπερβολικά πράγματα και «αντί να κάνουμε ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά, ένα ευρώ μπροστά, κατρακυλήσαμε δεκάδες ευρώ πίσω» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι των 300 ευρώ.

«Συνεχίζουμε τον ίδιο λάθος δρόμο με υπερβολικές δαπάνες, αύξηση της φορολογίας για να καλύψουμε κενά και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με αποτέλεσμα λουκέτα στην αγορά και τη δημιουργία μιας γενιάς εργαζόμενων των 300 ευρώ. Πλέον έχει γίνει καθεστώς οι νέες θέσεις εργασίες που δημιουργούνται να είναι θέσεις των 300 ευρώ. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη που πρέπει να δώσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Υποσχέθηκε υπερβολικά πράγματα, μίλησε για 750 ευρώ και αντί να κάνουμε ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά, ένα ευρώ μπροστά, κατρακυλήσαμε δεκάδες ευρώ πίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τοπικά ΜΜΕ από την Αχαΐα στην οποία πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία. 

Αναφερόμενος στο κομματικό κράτος τόνισε ότι: «Η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα είναι ότι έχουν προτεραιότητα τον κομματικό τους στρατό. Γιατί έχουμε ανάγκη από περισσότερα υπουργεία ή από περισσότερες γενικές γραμματείες; Επειδή τα κόμματα που κυβερνούν κινούνται στη λογική ότι πρέπει να θρέψουν το κομματικό κράτος. Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση του Ποταμιού είναι αυτή και εδώ θέλω να έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Αν δεν κόψουμε το χέρι των κομμάτων στη διοίκηση και αν δεν πάψουν να αποφασίζουν οι κομματικοί ινστρούχτορες κάθε περιοχής ή οι κομματικοί ινστρούχτορες των υπουργείων δεν θα έχουμε ποτέ στον ήλιο μοίρα. Η μάχη ενάντια στο κομματικό κράτος πρέπει να ενώσει όλους τους Έλληνες». 

Ερωτηθείς για την εμπλοκή της εκκλησίας σε εκπαιδευτικά ζητήματα ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός στο ότι τα όσα έχουν γίνει αποτελούν προσβολή στην ουσία του Συντάγματος της χώρας αλλά και του ευρωπαϊκού προφίλ της Ελλάδας.

«Τα θρησκευτικά είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να τη συζητούν ο Υπουργός Αμύνης, ένας Ιεράρχης και ο Πρωθυπουργός. Τα σχολικά βιβλία δε προκύπτουν σε σκοτεινές συναντήσεις σε πολιτικά γραφεία αλλά από τους εκπαιδευτικούς, από ανθρώπους που συνυπολογίζουν την επιστήμη, τις απόψεις της κοινωνίας και τις σχέσεις του κράτους με την εκκλησία. Υπήρχε ένας διάλογος στο Υπουργείο Παιδείας και η εκκλησία συμμετείχε σ' αυτόν. Έπρεπε λοιπόν να σεβαστούμε τις αποφάσεις αυτών των επαϊόντων και όχι να συρθούμε σε κάποιες αποφάσεις με την παρουσία του Υπουργού Αμύνης, ενός Ιεράρχη και του Πρωθυπουργού. Όλα αυτά ήταν προσβολή στη δημοκρατική νομιμότητα», ενώ υποστήριξε την έναρξη «ενός συνετού διάλογου λογικής, χωρίς τηλεοπτικά παράθυρα και συγκρούσεις στις πλατείες και να συζητήσουμε, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για το χωρισμό κράτους εκκλησίας». 

Αποκάλυψε ότι το Ποτάμι με μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών ετοιμάζει μια έρευνα για τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.

«Εμείς, με στοιχεία, θα δώσουμε στη δημοσιότητα τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Μιλάμε για δισεκατομμύρια τα οποία πηγαίνουν σε ημετέρους, σε ανθρώπους που υπηρετούν το σύστημα και την κυβέρνηση, που υπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αντί να ελαφρύνουν λίγο τον μισθωτό, τον επιχειρηματία και τον συνταξιούχο. Η προτεραιότητα δεν μπορεί σ' αυτή τη χώρα να είναι το δημόσιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την απομάκρυνση του κ. Φίλη τόνισε ότι «κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας, πρέπει ν' απολογηθεί γι' αυτή τη συμμαχία του με τον κ. Καμμένο και με κάποιους ακραίους μητροπολίτες» και πρόσθεσε ότι παρά τις πολιτικές διαφωνίες του με τον πρώην υπουργό Παιδείας θεωρεί έντιμη τη στάση του.

Για την διαγραφή του Ιάσονα Φωτήλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του «υβριστική για το λαό της Πάτρας», ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση του Κινήματος ανέφερε ότι «εμείς δεν θα πάμε στη συντηρητική ΝΔ, μπορούμε ευθαρσώς να υποστηρίζουμε κοινά πράγματα, μεταρρυθμιστικά με τον κ. Μητσοτάκη ανά στιγμές ή με το ΠΑΣΟΚ κάποιες άλλες στιγμές, αλλά δεκανίκι των παλιών κομμάτων, των συντηρητικών κομμάτων, τα οποία έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, δε θα γίνουμε».

Πηγή: protothema.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!