Ο Γκάμπριελ τώρα παίρνει αποστάσεις από Σόιμπλε

«Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: 'Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με όρους πολιτικής λιτότητας», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, ησσόνων εταίρων στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιτρέψει κάποια ευελιξία στο δημοσιονομικό έλλειμμα για ορισμένα κράτη μέλη με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της οικονομίας ως μέσο για να τονωθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, μια πολιτική στην οποία αντιτίθεται ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει απορρίψει την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκάμπριελ προέρχεται από το SPD, το οποίο συγκυβερνά με τη CDU . H Γερμανία όμως μπαίνει σιγά σιγά σε προεκλογική περίοδο εν όψει της κάλπης του Σεπτεμβρίου 2017. Σημειωτέον ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία απέναντι στην πάντα ισχυρή Μέρκελ, έχουν συζητηθεί όμως τα ονόματα τόσο του Γκάμπριελ όσο και του Μάρτιν Σουλτς που εγκαταλείπει για το λόγό αυτό την Ευρωβουλή.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!