Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση στο γερμανικό προξενείο

«Αρκετοί» πολίτες σκοτώθηκαν και «δεκάδες» τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το προξενείο της Γερμανίας στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Προηγουμένως εκπρόσωπος της αφγανικής αστυνομίας έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι στο συγκρότημα έχουν διασωθεί.

Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, μέσω του εκπροσώπου τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, ο οποίος είπε ότι η επίθεση διαπράχθηκε «σε αντίποινα» για αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες εισέβαλαν στο κτήριο για να συνεχίσουν την επίθεση, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές, αν και κάτοικοι της περιοχής γύρω από το γερμανικό προξενείο έκαναν λόγο για ήχους από πυροβολισμούς.

Πηγές του γερμανικού υπουργείο Εξωτερικών, τις οποίες επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων θα συνεδριάσει, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!