Άλλη μία προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ

Χαμηλές προσδοκίες για τη σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Η έκτη κατά σειρά διάσκεψη θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, αλλά η Νέα Δημοκρατία έσπευσε από χθες να πετάξει στην κυβέρνηση το μπαλάκι των ευθυνών για την αδυναμία στελέχωσης του οργάνου.

Συγκεκριμένα, σε σε συνέντευξη που έδωσαν στη Βουλή, ο γραμματέας του κόμματος Κ. Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Ν. Δένδιας υποστήριξαν πως η Ν.Δ. «έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί» και ζήτησαν αντίστοιχες ενέργειες από την κυβέρνηση για την απεμπλοκή του θέματος.

Προαπαίτησαν, μάλιστα, ρητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων για την αναδιάρθρωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται πως θα οδηγηθεί και η σημερινή διάσκεψη.

«Είμαστε έτοιμοι, ακόμη και στο παρά πέντε της νέας Διάσκεψης, να περισώσουμε το συνταγματικό κύρος, αρκεί η κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν επιθυμεί νέο ναυάγιο», δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρέπει ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί για την κατάργηση του αριθμού “4” για τις άδειες και του άρθρου 2Α, ώστε να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι συζητήσεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ», πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας, με την προϋπόθεση -όπως διευκρίνισε- να αξιολογηθεί ως «υπερκομματική» η πρόταση του προέδρου της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στις τροπολογίες που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση (μετά την απόφαση του ΣτΕ) υποστηρίζοντας ότι «δείχνει να επιθυμεί να συγκροτήσει ΕΣΡ που να κάνει ό,τι του ζητά».

Αμφότεροι δε, αντέκρουσαν το κυβερνητικό επιχείρημα πως η Νέα Δημοκρατία τείνει να απομονωθεί στο θέμα του ΕΣΡ μετά την απόφαση και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να στηρίξουν τις τροπολογίες κατά τη σχετική ψηφοφορία, κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως «έχει βρει κοινό τόπο με τον Νίκο Παππά».

Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, τόνισε πως η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ειδικότερα προκάλεσε «εντύπωση», υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις διαφοροποίησης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλου στη Βουλή.

Κυβερνητικές πηγές πάντως απέκλειαν για άλλη μια φορά χθες την απόσυρση του όλου νομοθετήματος, σημειώνοντας πως «έχει νομοθετηθεί η επαναφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Ηρθε η ώρα για τη συγκρότησή του. Αυτό προέχει...».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα της Alco για το News247, το 73% των πολιτών πιστεύει ότι η Ν.Δ. πρέπει να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και να μην επιμείνει στην θέση της για συμφωνία μετά την κατάργηση του νόμου Παππά,

Το 50% συμφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των καναλιών με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και ανάλογο τίμημα μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ.

Για το δικαίωμα κριτικής στις αποφάσεις της δικαιοσύνης 3 στους 4 πολίτες πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της και η μεγάλη πλειοψηφία, 64%, εκτιμά ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά μέσα σε αυτή, από την οποία και επηρεάζεται.

Μόνη εναλλακτική ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για να σώσουμε τα σπίτια μας και τη ζωή μας


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!