Αριθμός - ρεκόρ συμμετοχών στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότεροι από 50.000 δρομείς από όλο τον κόσμο θα τρέξουν την Κυριακή στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πρόκειται για έναν αριθμό - ρεκόρ για τον θεσμό. 

 

Η διαδρομή είναι 10 χιλιόμετρα και την εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στις 8.35 το πρωί, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη. 


Σε δήλωσή του, ο Γ. Καμίνης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι τιμή, για την Αθήνα να υποδέχεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς από όλο τον κόσμο. Δρομείς που δεν στέλνουν μόνο ένα μήνυμα άμιλλας και προσπάθειας αλλά που συναντιούνται σε ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι, που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αρμονικής συνύπαρξης, στην ίδια πορεία που γράφτηκε η ιστορία του Μαραθωνίου. Μήνυμα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη η ανθρωπότητα».


Σημειώνεται πως από αύριο, Σάββατο, θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους δήμους απ΄όπου θα διέλθουν οι δρομείς την Κυριακή.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!