Λέσκοτ: Στοίχημα ήταν και χάθηκε

Θεωρητικά απομένουν μόνο τα απολύτως τυπικά, προκειμένου η ΑΕΚ και ο Τζολέον Λέσκοτ να καταλήξουν σε διαζύγιο. Άλλωστε μετά απ’ όσα έχουν γίνει τις τελευταίες δυο μέρες ανάμεσα στις δυο πλευρές, το γυαλί στην σχέση της ομάδας με τον Άγγλο στόπερ έχει υποστεί μεγάλες και πολλαπλές ρωγμές και μοιάζει σχεδόν απίθανο να κολλήσει ξανά. Και ειδικά από την πλευρά της ΑΕΚ, δεν υπάρχει καν τέτοια πρόθεση.

Βεβαίως τέτοιου είδους διαζύγια, δεν είναι εύκολα υπόθεση, γι αυτό άλλωστε και οι διαπραγματεύσεις έχουν κρατήσει ήδη περίπου 48 ώρες και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επομένως μια... ανατροπή ουδόλως μπορεί να εντελώς να αποκλειστεί. Όμως όλα δείχνουν, πως το στοίχημα που λέγεται Λέσκοτ, έχει χαθεί για την ΑΕΚ. Μετά από μόλις τρεις μήνες και μόλις τέσσερις συμμετοχές σε ματς πρωταθλήματος. Το Sport24.gr καταγράφει το πώς ήρθε ο Άγγλος στόπερ στην ΑΕΚ, πώς ποτέ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, αλλά και τις αντιδράσεις σε Σπάτα και… Βρετανία για το επικείμενο διαζύγιο.

Ο στόπερ που ήθελε και ήξερε ο Τιμούρ

Η συζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι για την μεταγραφή ενός ακόμα στόπερ, μετά την αποχώρηση του Θέσαρ Άρθο, πέρασε από πολλά στάδιο. Είχε φουντώσει στα τέλη Ιουλίου, είχε κλείσει στις αρχές Αυγούστου και άνοιξε και πάλι για τα καλά λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέμενε για την απόκτηση ενός ακόμα στόπερ, ακόμα και θυσιάζοντας την κίνηση για χαφ. Και αυτό διότι θεωρούσε πως αν έχανε με τραυματισμό τον Τσιγκρίνσκι, θα έπρεπε να έχει ως εναλλακτική έναν ακόμα έμπειρο κεντρικό αμυντικό.

Μάλιστα το γεγονός πως ο Τζολέον Λέσκοτ δεν είχε κλείσει τελικά στην Ρέιντζερς, κυκλοφορούσε ελεύθερος και είχε προταθεί σε ελληνικές ομάδες, έμοιαζε με τεράστια ευκαιρία. Ο Κετσπάγια ήξερε τον Άγγλο στόπερ και μάλιστα είχαν υπάρξει ακόμα και συμπαίκτες, στο μακρινό 2000 και στην Γουλβς.

 

Μάλιστα ο Γεωργιανός ενεργοποίησε την παλιά γνωριμία με τον Λέσκοτ, για να τον πείσει να προτιμήσει την Ελλάδα και την ΑΕΚ, αντί για την Ιταλία. Ο Άγγλος πείστηκε και έφτασε στην Αθήνα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Αυγούστου. Και λίγες ώρες μετά, άρχισε να γράφει την σύντομη, όπως αποδεικνύεται, ιστορία του στην ΑΕΚ.

Δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην ΑΕΚ

Μπορεί από την πρώτη κιόλας προπόνηση στα Σπάτα να ήταν ευγενικός και προσηνής με τους νέους του συμπαίκτες. Μπορεί ήδη από το πρώτο φιλικό που έπαιξε, πέντε μέρες μετά την μεταγραφή του, να πήρε την φανέλα του βασικού σπίτι του. Όμως επί της ουσίας, στην ΑΕΚ δεν φάνηκε να προσαρμόζεται ποτέ. Δεν ένιωσε ποτέ καλά και άνετα.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές φορές κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, έβγαζε πολλά νεύρα και ένταση στους συμπαίκτες του, όταν γινόταν κάποιο λάθος. Ακόμα και τον είχε κάνει ο ίδιος. Όπως έγινε στο πρώτο γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν έχασε τον Ιντέγε, αλλά μόλις η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, γκρίνιαζε στους συμπαίκτες του. Επίσης ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που τραυματίστηκε, ήθελε να επιστρέψει στην Αγγλία και να εξεταστεί από τον Άντι Γουίλιαμς. Και μάλιστα επέμενε να ακολουθήσει την θεραπευτική αγωγή που του είχε προτείνει ο Άγγλος γιατρός, παρόλο που από την αρχή υπήρχαν ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα της.

 

Μέχρι που μετά από τέσσερις μέρες αποδείχθηκε χαμένος χρόνος και αποφάσισε να μπει τελικά στο χειρουργίο για επέμβαση στο γόνατο. Μια επέμβαση που επίσης έκανε στην Αγγλία. Ενώ και όταν επέστρεψε στα Σπάτα για την αποθεραπεία, συχνά πυκνά έπαιρνε το αεροπλάνο και ταξίδευε στο Λονδίνο.

Το επικείμενο διαζύγιο, οι απλές "καλημέρες" και το "όχι"

Για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και οδηγούν στο επικείμενο διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Λέσκοτ, έχει ήδη ενημερωθεί από το Sport24.gr. Και αν το ερώτημα είναι αν ο Άγγλος στόπερ αισθάνεται ήδη ξένο σώμα στα Σπάτα, η απάντηση πιθανότατα είναι πως ποτέ δεν ήταν "ίδιο" σώμα. Ο Λέσκοτ πήγαινε στο προπονητικό κέντρο, χαιρετούσε ευγενικά όσους συμπαίκτες ή μέλη της ομάδας συναντούσε, αλλά έως εκεί. Τίποτε περισσότερο.

Επομένως κανείς δεν είχε προλάβει να "δεθεί" με τον Άγγλο στόπερ. Και ακόμα και στην χθεσινή (23/11) προπόνηση, μετά απ’ όλα όσα είχαν συμβεί, κανείς δεν πρόσεξε καμία διαφορά με τον Λέσκοτ. Όπως κάθε άλλη φορά, πήγε, έκανε το πρόγραμμα του και έφυγε. Η αλήθεια είναι πως πιο πολύ απ’ ότι εντός στις ΑΕΚ, αντιδράσεις για το επικείμενο διαζύγιο με τον Λέσκοτ υπήρξαν στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Οι Σκωτσέζοι βρήκαν ευκαιρία να υπενθυμίσουν πόσο τυχερή στάθηκε η Ρέιντζερς που δεν απέκτησε τελικά τον παίκτη το καλοκαίρι που πέρασε. Ενώ η εφημερίδα Mirror, μαζί με την είδηση πως επίκειται διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Λέσκοτ, έφτιαξε μια δημοσκόπηση με την ερώτηση "αν θα μπορέσει ο Λέσκοτ να βρει ξανά ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ". Και η απάντηση ήταν "όχι" κατά το συντριπτικό 87%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με Αραβίδη βασικό κόντρα στον Πλατανιά
Στα Σπάτα ο Λέσκοτ
Χάσμα με Αραβίδη, οδεύει προς την έξοδο

Photo Credits: Action Images


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!