Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ΡΕΚΚ με Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς







Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
                 E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr,  

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ΡΕΚΚ με Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς
                     
Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου , στις 7 μμ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς με αντιπροσωπεία της ΡΕΚΚ.

Από την πλευρά της ΡΕΚΚ στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μ. Λαμτζίδης (επικεφαλής), Νεκτάριος Βουλγαράκης και Φιλιώ Καζάρα (δημοτικοί σύμβουλοι) καθώς και οι Οδυσσέας Αθανασιάδης (μέλος του Σ.Σ.),Κώστας Αθανασίου,  Μίλτος Κοτινάς, Στέφανος Καργάκης και Ελ. Πεσιρίδου.
Το Σύλλογο εκπροσώπησαν οι Αργύρης Παρθενιάδης (Πρόεδρος), Σάκης Χριστόπουλος, Περικλής Βανδώρος και Λάζαρος Μουμτζής.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και την ανάγκη συστηματικής διαβούλευσης της διοίκησης του Δήμου με τους εργαζόμενους πριν λάβει οριστική μορφή , τις προθέσεις της διοίκησης για εισαγωγής «κυλιόμενου πενθήμερου» με κατάργηση του Σαβ/κου ως αργίας, ενώ τονίστηκε ότι οι διαδοχικές παρατάσεις των συμβασιούχων βοήθησαν να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.
Τονίστηκε ότι η τυχόν εισαγωγή «κυλιόμενου πενθήμερου»,  δε θα αναστατώσει μόνο τη ζωή των εργαζομένων, αλλά θα οδηγήσει σε αλλάγές στη δομή και τη στελέχωση των υπηρεσιών συνολικά με αύξηση του κόστους λειτουργίας.
Παρά το γεγονός ότι σήμερα στο Δήμο υπηρετούν 219 διοικητικοι και 237 εργατοϋπάλληλοι , καταγράφεται έλλειψη μόνιμου προσωπικού (ιδιαίτερα στην καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων).
Ακόμα έγινε συζήτηση για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων και τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του στην απασχόληση των εργαζομένων.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΡΕΚΚ υπέβαλαν σειρά διευκρινιστικών  ερωτήσεων, ενώ τονίστηκε από την πλευρά τους η σημασία που αποδίδουν στη συνεχή  επαφή αιρετών και εργαζομένων στο χώρο της Τ.Α.
Η συνάντηση έληξε με τη συμφωνία των δύο πλευρών να εγκαινιάσουν μία ανοιχτη και συνεχή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ τους τόσο για τα εργασιακά θέματα, όσο και άλλα ζητήματα του Δήμου.
Η σημασία της συνάντησης αποτυπώνεται σε μία φράση που είπε ένα μέλος της διοίκησης του ΣΕΔ : «Για πρώτη φορά συναντιέται μία δημοτική παράταξη μαζί μας»!
Καλαμαριά,4.11.2016
Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!