Μειώθηκαν τα φέσια του Δημοσίου

Στα 4,779 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα φέσια του Δημοσίου, τον Σεπτέμβριο, από 4,935 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

PDF iconΤα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης (Σεπτέμβριος 2016)

Την ίδια στιγμή, αύξηση παρατηρείται στις επιστροφές φόρων, οι οποίες στο τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στο 1,439 δισ. ευρώ από 1,341 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμα και μετά την άθροιση αυτών των δύο μεγεθών, οι υποχρεώσεις του Δημοσίου μειώθηκαν σε 6,218 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, από 6,276 δισ. που ήταν τον Αύγουστο.

«Πρωταθλητές» στις οφειλές αναδεικνύονται τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς άγγιξαν τα 2.953 δισ. τον Σεπτέμβριο (έναντι 2.849 τον Αύγουστο), εκ των οποίων τα 1.814 δισ. ευρώ ήταν του ΕΟΠΥΥ (από 1.698 δισ. ευρώ, τον προηγούμενο μήνα).

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δανειστές παρακολουθούν στενά την πορεία εκκαθάρισης αυτών των οφειλών, λόγω της ρευστότητας την οποία παρέχουν μέσω του 3ου Μνημονίου. Άλλωστε, τα ληξιπρόθεσμα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, με τους πιστωτές να κάνουν λόγο για 3 δισ. ευρώ αφανή ληξιπρόθεσμα χρέη. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!