Πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε πολίτες ανεξαρτήτως καταγωγής στο Δήμο Παύλου Μελά


                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε πολίτες ανεξαρτήτως καταγωγής στο Δήμο Παύλου Μελά

Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου του 2016, ο νέος κύκλος δωρεάν μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας από το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηκόους Τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής. Σκοπός της δράσης είναι η εκμάθηση στοιχείων της Ελληνικής Γλώσσας, ώστε οι συμμετέχοντες να εξασκήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στο γραπτό και στον προφορικό λόγο. Επιπλέον, η ολοκλήρωση του κάθε προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις Ελληνομάθειας.
Τα μαθήματα προσφέρονται στα ακόλουθα επίπεδα:
  • Επίπεδο Α: για άτομα που είναι αρχάριοι ή έχουν ελάχιστη γνώση της ελληνικής γλώσσας,
  • Επίπεδο Β: για άτομα που έχουν βασικές γνώσεις στο γραπτό και προφορικό λόγο, και
  • Επίπεδο Γ: για άτομα που έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν σε ικανοποιητικό βαθμό στα Ελληνικά τόσο προφορικά όσο και γραπτά.
 Η δράση αφορά στην οργάνωση και λειτουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης, ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές, κοινωνικές και (δια)πολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την επίτευξη γλωσσικής και πολιτισμικής κατανόησης, απαραίτητο στοιχείο για την ενεργό κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.  Το Πρόγραμμα σε επίπεδο σχεδιασμού, στήριξης και παρακολούθησης υλοποιείται από το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Λήμνου 2, Σταυρούπολη, από την εθελόντρια φιλόλογο κα Γκεμέ Μαρία και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2017.
--
Info
2310 020196,
κα Παπαποστόλου Αθηνά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!