Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογίας του ΑΠΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογίας του ΑΠΘ αναγορεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μπορεί το βίντεο του BBC από τη σειρά «Planet Earth» με τη μάχη επιβίωσης ενός ιγκουάνα από δεκάδες φίδια να…
Σάλο έχουν προκαλέσει στο Χόλιγουντ, και όχι μόνο, οι «καυτές» αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις ερμητικά κλειστές…
Πριν από δέκα χρόνια το BBC πρόβαλλε για πρώτη φορά τη σειρά «Πλανήτης Γη», (Planet Earth), την πιο «έντονη» σειρά…
Ειδήσεις - Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Αθήνας: Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή γύρω από τη Γαλλική Πρεσβεία, όπου σημειώθηκε, λίγο πριν από τις…
Αυτοί οι γονείς κατασκεύασαν ένα τεράστιο κρεβάτι για να κοιμούνται αυτοί καλά και τα παιδιά τους καλύτερα.
Η Σελήνη στον Κριό ανοίγει τον δρόμο σε πρακτικές λύσεις «της στιγμής», αρκεί να κινηθείς με αποφασιστικότητα, αφήνοντας στην άκρη…
Είναι πιθανό να κάνεις ένα μικρό ταξίδι ή να ξεκινήσεις έναν κύκλο εντατικών αλλά και σύντομων σε διάρκεια σπουδών. Παράλληλα,…
Το σύμπαν έχει όλη την καλή πρόθεση να σε βοηθήσει ώστε να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις με τους «δικούς σου» ανθρώπους.…

Η τελετή αναγορεύσεως πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠθ, παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Πανεπιστημιακών, Καθηγητών, του Περιφερειάρχη, των Αρχών του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και του προσωπικού της Σχολής και πλήθος κόσμου.

Πριν από την έναρξη της τελετής εψάλλησαν ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό της Θεολογικής Σχολής "Οι Τρείς Ιεράρχες".

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μεταξύ άλλων συνεχάρη τον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τιμή της αναγόρευσης η οποία αποτελεί επιβράβευση της μακράς αναγνωρισμένης προσφοράς του.

Την έναρξη κήρυξε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητής Μιλτιάδης Δ. Κωνσταντίνου, ο οποίος στην αρχή του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μακαριωτάτου, τονίζοντας ότι "ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρασύρθηκε ποτέ από τις σειρήνες του λαϊκισμού."

Επίσης ο κ. Κωνταντίνου υπογράμμισε πως ο Αρχιεπίσκοπος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού, από τον οποιοδήποτε θεσμό της χώρας, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

"Οι θεολογικές σχολές μπορούν να συζητούν και να αναζητούν λύσεις σε θέματα που η Ιεραρχία αδυνατεί να συζητήσει, καθώς ως Ακαδημαϊκά Ιδρύματα δεν ασκούν διοίκηση και τα Μέλη του παραμένουν στην πλειονότητα προσηλωμένα στην επίτευξη των στόχων της Εκκλησίας ακόμα και όταν δέχονται άδικες επιθέσεις από φονταμενταλιστικούς κύκλους, που δυστυχώς απειλούν να αλώσουν ένα μικρό ευτυχώς κομμάτι της Ιεραρχίας της Εκκλησίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης κ. Κωνταντίνου.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!