Βενιζέλος κατά ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση των τροπολογιών Παππά

Ξεκάθαρη διαφοροποίηση από τη στάση που τήρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ψηφίζοντας τις τροπολογίες Παππά στη Βουλή, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 «Αν ήμουν στη Βουλή δεν θα τις ψήφιζα» είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με τη στάση του κόμματος.

«Εγώ θα ψήφιζα “όχι” αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία. Ελπίζω να συνέλθουν τα όργανα για να συζητήσουμε όπως γινόταν και επί των ημερών της δικής μου ηγεσίας», πρόσθεσε.

Όπως είπε, επιθυμεί αυτές οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά. «Είμαι θεματοφύλακας των εσωτερικών διαδικασιών», επισήμανε.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αφελές το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ δέθηκε στο άρμα της Ν.Δ., καθώς, όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. των Ζαππείων ήρθε στις θέσεις μας.

Συνεχίζοντας τις αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη ΝΔ αυτό είναι δεύτερη πλάνη χειρότερη από την πρώτη».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι στις εκλογές προτιμά να κερδίσει ο δικός μας χώρος η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, αλλά αν είναι να κερδίσει μια παράταξη που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη δικαιοσύνη, προτιμά να κερδίσει μια άλλη παράταξη που έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

«Ρουκέτες» κατά Παπανδρέου

Εξάλλου, ρωτήθηκε και για τη «ανακωχή» του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, για να σημειώσει: «Το ζήτημα του κ. Παπανδρέου και των απόψεων που εκφράζουν οι περί αυτόν δεν είναι πολιτικό με τη στενή έννοια του όρου είναι ηθικό και ιστορικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Προσωπικά δεν δέχομαι να λένε κάποιοι “ρίξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου”. Ποιοι; Ποιος; Γιατί; Δεν βλέπει τους βουλευτές του που ήταν οπαδοί του το 2007 και είναι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Που είχαν φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν θέλανε να ψηφίσουν το 1ο και το 2ο μνημόνιο και πήγανε στον κ. Τσίπρα για να ψηφίσουν με πάθος το 3ο και τώρα περιμένουν εναγωνίως να ψηφίσουν το 4ο, αλλά ελπίζω να μην τους δώσει την ευκαιρία αυτή ο ελληνικός λαός», συνέχισε.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε για μια πιθανή συνεργασία Δημοκρατικής Συμπαράταξης - Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Δεν είμαι στην πολιτική επειδή η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η πολιτική και επειδή τα κρίνω όλα πολιτικά, συγκυριακά και ψυχρά. Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους και ιστορικής συνείδησης τα οποία για εμένα προτάσσονται».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!